güzel insan, ges kullanmak, hem elektrik hemde sıcak su anlamında ciddi ve bilinçli bir yatırım gerektirir. piyasadaki ucuz reklamlara çok fazla inanmayın. komplike (karmaşık) bir sistem kurmanız mantıklı olacaktır. ilk etapta güneşten sıcak su kullanımını aktive etmeniz, sonra elektrik üretimi ama ana besleme değil takviye kullanım olarak. bu evinizde kullandığınız elektrik sistemini ikiye bölmek demektir. bazı şeyler ges ile bazı şeylerde şebeke elektriği ile çalışacak şekilde olmalıdır. sadece ges %100 verimli kullanılasa bile en az 10-15 yılda kendini amorti eder. yalan hem de kuyruklu yalan diyenler için yatırım maliyetlerini ve yenileme ve bakım giderlerini bir hesap ediniz.. heni dam başa panel koydum güneş bedava elektrik bedava diyenler panel temizliğinden haberleri yok demektir. gelirler ve giderler, getiriler ve götürüler uzun vadeli hesaplanmalı. biraz kötümser bir bilgilendirme oldu ama gerçekler acıdır ve dost acı söyler.. ve bilimiz ki ges te % 100 diye bir verim yoktur. mevsimler, bulutlar üretim sürecinizde eksi yönde etkileri olacaktır. kurulum yapan firmaların verdikleri rakamlar en fazla verimler alınınan günler üzerinedir. unutmayın yaz var kış var. baharlar hayal oldu.
bu şartlar altında ben kötü oluyorum.