Güneş Enerjisi ile Sokak Aydınlatması

darma

Üye
Katılım
5 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Arkadaşlar sokak alydınlatmasında kullanılan ledli armatürler hakkında bilgi bulamıyorum.Bilgi edinmeme yardım edebilirmisiniz.Birde türkiyede güneş enerjisi ile sokak aydınlatma sistemlerinin bakımını yapabilecek firma varmı?Çok teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Güneş enerjili dış mekân aydınlatma sistemleri

Ekim 2006


Aydınlatmada kablosuz teknoloji;
Günün en keyifli anlarını geçirdiğiniz bahçe, teras ve balkonunuza yeni bir ışıklandırma ile değişik bir hava katmak ister misiniz? Peki, bunu sadece 20 saniyede yapmaya ne dersiniz? Evet, bu süre güneş enerjili bir aydınlatma armatürünü yerine monte etmek için harcayacağınız yaklaşık zamandır.

Ama siz en iyisi bir 15 dakikayı gözden çıkartın ve tüm bahçenizi hem estetik hem de teknolojik bu ışıklarla dekore edin. Hem de kablo döşemek, çukur kazmak, beton dökmek, betonlara armatür vidalamak vs gibi dertlerin yanına bile yaklaşmadan. Haftanın yedi günü, gece-gündüz otomatik yanan bu ışıklarla bahçenizi hem daha eğlenceli, hem çok daha şık hem de daha güvenli hale getirin.

Yükselen Elektrik faturası mı? Tabi ki hayır; bu aydınlatmanın İŞLETME MASRAFI SIFIR YTL.

Güneş enerjili dış mekân aydınlatma armatürleri son yıllarda giderek artan miktarlarda ilgi çekmeye ve kullanılmaya başlamışlardır. Montaj aşamasında kablo işçiliği veya kurulum için herhangi bir teknik bilgi gerektirmeyen, dolayısıyla kolayca ve kısa sürede monte edilebilen bu ürünler güneş gören bahçe, teras ve balkonlarda kullanılmaya gayet uygundurlar.

Temel bir bahçe aydınlatma armatürü içerisinde neler vardır:
Işık kaynağı; güneş enerjili ürünler için bu genellikle LED'lerdir. Yaklaşık 10.000 saatlik sürekli kullanım ömrüyle ledler, Bakım gerektirmeyen bahçe aydınlatmalarında kullanılmaya çok uygundur.
Şarj edilebilir piller; NiCad, Li-ION veya Ni-Mh pillerde depolanan enerji armatürün 8 saat veya daha uzun süreyle ışık vermesine yetmelidir.
Işık Algılayıcısı; Armatürün karanlıkta otomatik olarak yanması ve aydınlık ortamda sönerek güç tasarrufu yapmasını sağlar.
Güneş Paneli; Güneşli zamanlarda üzerine düşen güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirerek şarj kontrol devresine gönderir.
Şarj kontrol ve led sürücü devre: Gündüz güneş panelinden gelen elektrik enerjisini en verimli şekilde pilde depolayan, gece ise bu enerjiyi LED'leri sürmede kullanan devredir.




Piyasada güneşle çalışan, kullanım amacınız ve kişisel beğeninize uygun çeşitli armatürler bulunmaktadır. Hepsi de güneş enerjisiyle çalışmanın getirdiği avantajlara sahip olan bu armatürler dekorasyondan işlevsel aydınlatmaya kadar geniş bir alana hitap etmektedirler.

Örneğin:
Kısa tip armatürler ile lokanta, cafe, bar masa aydınlatmaları
Yüzer armatürler ile havuz, rezervuar ve göllerde dekoratif aydınlatma
Sabit montajlı armatürler ile karanlık yürüyüş yollarında sınır belirlenmesi
Direkli uzun armatürler ile yaya alanlarının genel aydınlatılması
Güneş enerjili taş-tuğla uygulamaları ile uzun ömürlü bahçe dekorasyonları


CANENSOL'un kullanıcılarına sunduğu bahçe armatürü "Kontrast", içerdiği teknolojiler ve özenle gerçekleştirilen tasarımı ile piyasadaki ürünler arasından sıyrılan bir bahçe armatürüdür. Sadece dekoratif değil, aynı zamanda işlevsel bir ürün olan Kontrast, tek veya grup halinde dış mekân aydınlatma amacı kullanılabilir. Sahip olduğu 1.5Watt'lık güneş panelinin ürettiği enerjiyi Ni-Cad bataryasında depolar. Depolanan bu enerji ile gece ürettiği ışık armatürün etrafındaki 1m çaplı alanı aydınlatacak güçtedir. Bunu bünyesindeki yüksek teknolojili LED aydınlatma birimleriyle başaran “Kontrast”, güneşli bir gün boyu depoladığı enerji ile iki gece boyunca ışık verebilecek kapasitede tasarlanmıştır. Paslanmaz gövdesi, fırınlanarak güçlendirilmiş camdan üretilmiş ışıklandırma bölümü ile Kontrast bahçenizde uzun yıllar görev yapacaktır.

Canensol ürünü direkli sokak aydınlatma armatürü dünyadaki benzerlerinden farklı özelliklere sahip, gelişmiş bir üründür. 30Watt'lık ileri teknoloji ürünü güneş paneline sahiptir. Bu panel tarafından üretilen elektrik enerjisi 6V 9Ah'lik kuru tip akümülatörde depolanır ve günün karanlık saatlerinde LED'lere uygulanarak aydınlatma sağlanır. Armatür 100 adet SuperFlux beyaz veya günışığı LED'e sahiptir. Akü doldurma, gündüz-gece ayırımı ve değişken güçle LED sürme işlemleri mikroişlemci kontrolünde gerçekleştirilir. Armatürün verdiği ışık gücü kullanıcı tarafından değiştirilebilir. Bu sayede uzun pil ömrü ve daha parlak aydınlatma arasında kullanıcı tarafından seçim yapılabilmektedir.


Birde bu siteleri incele ve gerekirse iletişim bilgilerini alıp ara emin ol yardımcı olacaklardır.

http://www.ekosolar.com/ledler.php
http://www.freeled.net/
http://www.canensol.com.tr/articles.html
 
Arkadaşlar bir caddenin aydınlatması işi var elimde ve toplam direk sayısı 564. Buranın aydınlatmasını solar sistem ile kursam 5 yılda kendini amorti edermi.Normal kuracak olursam 2x250 w armatür ve yaklaşık 1 tane direk 1500 ytl civarı tutuyor.Bir türlü işin içinden çıkamıyorum.Solar yaptırdığım takdirde bakım maliyeti var ki nedir hiç bilmiyorum birde akülerinin ömrünün 1 yıl olduğu söleniyor.Günde 8 saat ortalama çalışacak desek hangisi daha mantıklı sizce?
 
Aynı içerikli konuları yeni konu başlığı altında açmamanızı rica ederim.

Bir işletme yada sistemin kurulumu esnasında maliyet analizleri yapılırken iki şeye dikkat etmek gerekir.

1-Kurulum maliyeti
2-İşletme maliyeti.

Tavsiyem şudur ki ; öncelikle her iki sistemin kurulum maliyetini hesapla bunu yaparken kullanılacak tüm malzeme keşfini dikkate alarak yap.İlave olarak işçilik masraflarınıda hesapla.Sonrasında iki sistemin kurumun masraflarının farkına bir değerlendir.
işletme masraflarınıda bu sistemleri kuran firmaları arayarak detaylı olarak öğrendikten sonra.Klasik sistemde işletme giderlerini oluşturan bakım onarım ve elektrik sarfiyatlarını hesaplayarak ortalama bir periyodik analiz çıkar (aylık yada yıllık) .Sonrasında güneş enerjisi ile yapılan aydınlatma sistemlerinde yapılan bakım giderlerinin ve işletme anında oluşabilecek dezavantajların neler olduğunu öğrenerek bunlara ait başka bir analiz yap.
Karşılaştırma esnasında ilk kurulum maliyeti fazla olan sistem işletme maliyetleri açısından uygun olabilir.Kendini çok kısa bir sürede amorti ediyor olabilir.Tüm bunlar bu analizler neticesinde karar vermene olanak sağlıyacaktır.Selamlar ,saygılar.
 
bu işten çıkardığım sonuç şudur
1-Besleyeceğimiz sistem küçük güçte ise (100W civarı) kendini 15 senede amorti ediyor yaklaşık olarak.Ödeyeceğimiz 15 yıllık fatura maliyetine geliyor.

2-Besleyecemiz sistem büyük güçte ise (800 w civarı) kendisini7-8 yılda amorti edebiliyor.
YANİ 1. sisteme gerek yok 2. sistem olabilir.
Daha büyük güçlerde kullanılması daha doğru gibi gözüküyor
 
Araştırmanın sonuçlarını bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim.Böylece bu konunun mali boyutu ile ilgili bir fikir edinmiş olduk.Bu güzel davranışından ötürü tekrar teşekkürler
 
Bilgi sevgi gibidir,Paylaştıkça artar
 
Arkadaşlar.Güneş enerjisi ile beslenmeyecek aydınlatma sistemlerinde armatürlerin LED'li seçilmesi çok mantıklı.400 w gücündeki bir sokak aydınlatmasını ledli armatür ile yaptığımızda 3 yılda kendini amorti ediyor ve sonrasında kara geçiriyor.Ayrıca ledli sistemlerin birçok avantajı daha var.
 
Arkadaşlar ,

Gündüz güneş enerjisini depolayıp akşam güneş enerjisini kullanarak aydınlatan sokak lambalarına ait pproje örnegine ihtiyacım var.Eger elinizde böyle bir bilgi varsa ve yardımcı olabilirseniz sevinirim.......
 
Solar sokak aydınlatmaları olarak Alman malı ürünlerin satışını yapmaktayız. Ürünlerimiz hakkında bilgi için bize ulaşabilirsiniz. Hazır uygun paketlerimiz bulunmaktadır. ve kendini 4 yıl gibi bir sürede amorti etmektedir. Sokak Aydınlatmaları


Saygılarımla
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,905
Kullanıcılar
450,196
Son üye
Yılmaz Halil

Yeni konular

Geri
Üst