GÜNEŞ ENERJİSİ İLE KÜMES AYDINLATMASI

Katılım
15 May 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar öncelikle merhaba.ben civciv büyütmek için 40m2 lik bir kümes yaptım fakat elektrik şebekesi olmadığı için güneş enerjisinden faydalanmak istiyorum.konuyla iligili bilgim çok az ve bu sebeple biraz yardım almalıyım.
öncelikle benim güneş enerjisinden sağlamak istediğim ışıktan çok ısı.civcivleri ampul ısısıyla ıstmalıyım fakat genelde okuduklarıma göre led ampül tasarruf ampülü gibi az ısısı olan ampüllerden bahsedilmiş.12volt ile çalışan ve güçlü ısı veren ampül olarak ta aklıma araba farı geldi aynasıyla birlikte ampülü yaktığımda gerekli ısıyı sağlayabileceğimi düşünüyorum.ve max.14 saat bu ampüllerin yanması gerekiyor.
normal araba aküsünü bu güneş enerjisiyle şarj edebilirmiyiz ?
Diğer bir konu da arada sırada bir fan çalışmam gerekiyor bununda 12v olması gerektiği için yine araba fanı takmam gerekiyor.
En önemli konu ise bunları çalıştırmak için en ucuz maliyetli ne yapabilirim ?
verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
129,349
Mesajlar
925,606
Kullanıcılar
451,820
Son üye
husrev53

Yeni konular

Geri
Üst