Frekans Metre gibi birşey

UgurYendi

Üye
Katılım
14 Ara 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
36
Merhabalar

pulse kaynağının çalışır durumda olup olmadığını takip etmek istediğim bir uygulamam var.

düşük frekens çıkış verem bir devrem var ancak bu devre çakılırsa tüm sistemi kapatmak istiyorum. bu problem için bir çözüm buldum ancak pic kullanmak istemiyorum bunu digital ile nasıl halledebilirim acaba

Aklımdaki çözüm şöyle bir devre frekans sayıcak örnek frekans 100 Hz üzerindeyse çıkış vericek ancak salınım durursa (sürekli 1 yada sürekli 0 ) bu devre çıkışı kesicek .. Böyle birşey mümkün müdür ?

Şimdiden teşekkür ediyorum
 
Merhaba
Bu sitede de paylaştığım benim kendi tasarımım olan "istenilen rakkamda durdurulabilen sayıcı" adı altında bir devre yayınladım.Bu devre iki digit idi.Katlanarak istenilen digit sayısına çıkarılabilir.Mekanik numaratör ile rakamı yazıyorsunuz ve sayıcı o rakama gelince duruyor(çıkış) veriyor.Bir kontrol ederseniz belki işinize yarayabilir.7490,7447,4070 entegreleri kullanılmıştır.PIC yoktur.
 
100 hz lik sinyali iletecek kutupsuz bir kondansatörü sinyal kaynağınızın çıkışına bağlayın. kondansatörden sonra kondansatör çıkışı ileGND arasına 10K lıkbir direnç bağlayın. sinyal kaynağı aktif olduğu sürecece direç uçlarında sinyal görülecektir. direnç uçlrındaki sinyali bir yarım dalga doğrultucu(YDD) ile ile doğrultun. YDD çıkışındaki işareti sabit bir DC referans gerilimle OP-AMP lı bir devrede karşılaştırarak veya bir schmit trigger özellikli dijital kapıdan geçirerek sinyal kaynağınızın çalışıp çalışmadığını takip edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst