fpe ekranında çift encoder bilgisi görmek

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
merhaba panasonıc destek.
öncelikle yardımlarınız için çok teşekkürler. hafta sonu uğraştim sayaç resetleme sorununu çözdüm.dediğiniz gibi örnekleri iyice inceleyince çözüm buldum. iki enkoder devirlerini ekranda nasıl görebilirim. birincisi gözüküyor ama ikinci devir bilğisi gözükmüyor.girişlerim x0 ve x1 olarak proğramı yazdım.ikinci enkoderin ekran yazılım örneği varmı.birde girilen set değeri palsler sayıldıkça yukarıdan aşağı doğru düştüğünü görebilirmiyiz fpe ekranında .birinci palsleri yazdırırken h0 dt 100, h2000 dt101 diye devam ediyordu. burda ho, h 2000, h4000 ne manaya geliyor.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba Ayhan76

İki encoder değerini FPE plcnin S mode ekranında gösterebilirsin.Ekte gönderdiğim programı plc ye yüklediğinde, FPE nin ön kısmında bulunan mode butonuna bastığında ekranı S mode a geçirdiğinde 2 farklı değeri sayarken gösterebilirsin.

Sayılan değerler senin programında yukarı yönde yapılmakta idi.Eğer sayılan değeri aşağı yönde ekranda göstermek istersen aritmatik işleme tabii tutmalısın.

Programda H0, H2000, H4000 gibi yazılan kodlar Hex kodlardır.

Bu kodlar ekranın her iki bölümünde göstereceğin bilgilerin, Dijit sayısını,rengini,Extra karekter olup olmadıgını,Değerin görünüp görünmeyeceğini,Dislay tipini belirler.

Fpwingr editöründe, Wizard bölümünde, FPE screen Display insturaction input asistance, kısmında oluşturacağın görüntü bilgilerine göre bu kod otomatik olarak oluşur.

Aşağıdaki pdf te FPE serisi hakkında gereken bilgileri bulabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • FP-e_Control_Unit_Technical_Manual.pdf.zip
    2.7 MB · Görüntüleme: 10
merhaba panasonıc destek,
yardımlarınız için çok teşekkürler. şu an çift encoder bilğisini ekranda görüyoruz.sorun kalmadı. metrajı yukarıdan aşağı saydırmak için aritmetik işlem gerekli dediniz.örnek vermeniz mümkünmü.?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst