Florasan lamba arızası

Cewo26

Üye
Katılım
6 Mar 2016
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
30
Iyi gunler arkadaslar tereddütte kaldığım bi konuda sizden yardım isticem arkadasimin dükkanında soğuk mesrubatlari sakladığı bir buz dolabi var hepiniz görmüssünuzdür o dolabin icindeki florasan bi kac kez göz kırpıyor sonra sönüyor ben sorunun starterde oldugunu söyledim ama arkadasim florasandan diyo starteri degistirmek yeterli olur mu sizce?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
fluoresant ampülün iki başında kararma var mı?
 
Herhangi bi kararma olmuyo hocam yanıyo normal ama git gelli yanıyo 1-2 saniye sonra komple gidiyo
 
balast olabilir.
 
Balast olsa hic yanmaz diye düşünüyorum
 
Böyle durumlarda hem lamba hemde starter arızası ilede karşılaştım dostum. Lamba arızalarında genelde iki ucun birinde yada her ikisinde kararma oluyordu. Tabi bu olacak anlamınada gelmez.
 
Armadas yeni florasan alıcak bakalim bugün tekrar denerim kararmadan kastiniz anahtar acikken ucundaki kızarma mi yokda sönükken icine bakildigindaki kararmamı
 
sen starteri sök kargaburun ile starterin soketteki bacaklarını kısa devre yap 1,,2,, saniye kadar lamba yanar bir daha sönmezse sorun starterde sönerse floresanı değiştir yada komple sök led yap daha temiz ve az enerji
 
Iyi gunler arkadaslar tereddütte kaldığım bi konuda sizden yardım isticem arkadasimin dükkanında soğuk mesrubatlari sakladığı bir buz dolabi var hepiniz görmüssünuzdür o dolabin icindeki florasan bi kac kez göz kırpıyor sonra sönüyor ben sorunun starterde oldugunu söyledim ama arkadasim florasandan diyo starteri degistirmek yeterli olur mu sizce?

Merhaba. Bakın,flüoresanlarla bayağı,uzun seneler boyunca uğraştım.Sizin söylediğiniz bu durumun sebebi flüoresan flamanlarının üzerinde aktif bir madde (Toz kalinde,ona yapışık halde) bulunur.Bu madde bitip de (Ömürle ilişkili olarak) hiç kalmadığında (Zaten o zaman baş kısımlarda da kararma olmuştur çoğunlukla) flüoresan tam yanacak gibi olur,biraz (Çok kısa) yanar,sonra bu yanma birden kesilir.Bu olay devamlı da periyotlar halinde tekrarlar.Bu durumda bu flüoresanı yenisiyle değiştirmek gerekir.Yani arkadaşınız çok doğru söylemiş onu tebrik ederim.Bayağı anlıyor bu işten demek ki.(Bilinçlı olarak da bilmeden aklından atmadı ise :))

Diğer farklı durumları da ayrıca belirteyim, bunlar arasında bir ayrım olması için;

Starterdeki parazit önleyip güç katsayısını düzelten paralel kondansatör içten bir kısa devre yaparsa (Komşumda oldu,onu çıkardığımızda lamba yanmaya devam etmişti) baş kısımlar tam kızarık kalır,ama starter ateşleme yapamaz.Çünkü atlayıp geçeceği hat kısa devredir,bu haliyle.Devre kesici (Devre açma-kapama şalteri görevli) yapan gazlı,bu küçük ampül içten tam yapışık kalırsa da ayni durum geçerlidir,flamanlar yine tam kızarık kalıp hiç yanamaz.

Flüoresan ampülün 2 flamanından birinin dahi flamanı kopup erimişse flüoresan ilk başlatılmada, bu elektrik devresini balast içinden seri olarak flaman fitilleri içinden geçemeyip (Oradan startere varamadan) tam geçip tamamlayamaz ve yine yanamaz.Balasttaki bir iç sargı arızası veya yanması durumunda balast açık devre (Sonsuz omaj) avometreyle tam gösterirse zaten belirtmeye de gerek yok,hem ateşleme yapamaz,hem de lambayı sürekli yakamaz.Starter soketteki yuvasında gevşek veya temas etmiyorsa ilk yanma (ateşlenme) olmaz ve lamba devresini hiç tamamlamadığı için yanmaya da hiç geçmemiş olur.

Startersiz olarak yakma: Balast-lamba devresi doğru olarak bağlandığında,starterin bağlanacağı uçlara bir tornavida ucunu hızlı değidirip çekerseniz,bu starterin işini elle yaparsınız.Bu şekilde sn.Hasan Esin'in de belirttiği gibi starterden bir şüpheniz varsa ve bu durumda lamba yanıyorsa starter bozuk demektir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst