Fiber Optik kabloyu Cat 6'ya niye dönüştürüyoruz?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
selamlar.. Fiber Optik kabloyu Cat 6'ya niye dönüştürüyoruz? Mesela internet için fiber kablo çekiyoruz sonra neden cat6'ya dönüştürüyoruz ve bunu nasıl yapıyoruz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Fiber Optik kabloyu Cat 6'ya niye dönüştürüyoruz?
veriler optik sinyal ile (fiber optik) daha yüksek hızla transfer edilir. Ancak son alıcılarda alt yapı elektronik (digital) sinyal girişli olduğu için Optik sinyali elektrik sinyaline dönüştürmek gerekir.

bunu nasıl yapıyoruz?
dönüşüm ya Telekoma ait saha dağıtım kutusunda
ya bina girişinde
yada daire girişlerinde yapılıyor.

f/o cat6 dönüştürücüler diyerek ürünleri görebilirsin.

iyi çalışmalar.
 
Çünkü fiber optik kablolarla gelen sinyaller, ham (İşlenmemiş) sinyaller diyebileceğimiz ve bizim internette, medyada,vb. bu haliyle kolayca kullanamayacağımız ışık atımları (Pulsları) şeklinde gelir. Bu amaç için verici kaynak ve alıcı tarafında verici ve alıcı konverterler ayrı ayrı kullanılır. İnternette kullanılan fiber optik kabloların daire içinde ya da bina içinde kullanımında, cam elyafının çok hassas (Kırılabilir) olması yüzünden olabilir bu uygulama, çok kuvvetle muhtemel. Yani bina girişindeki kutuya kadar optik, sonrasında konverterli dönüşümle bakır kablolu olan normall (CAT 6) iletime geçilmesi bu nedenle bir tercih nedeni olabilir, kendi görüşüme göre.

Evde veya daire içinde kullanılan fiber optik kablolar, bazı elektronik cihazların I/O (Giriş/çıkış) birimleri şelinde arka panellerinde bulunan "optical" yazılı portlarında, kare şeklindeki plastik tıkaçları yerinden çıkartılıp, buraya fiber kablonun ucundaki jakı bağlanarak dönüşüm şekli cihazın kendi içinden dönüşüp alınıp verilecek olan optik dijital sinyallerle olur. Bir müzik cihazındaki ses kartı sinyali fiber optik kabloyla başka bir ses alıcısına iletilip alabilir, buna benzer bir dönüşümle. (Eğer internet iletiminde ara kablo olarak kullanılanları buna benzetmek gerekirse.) DVD player veya aşağıdaki göründüğü gibi bazı müzik sesi sistemlerinin arka panelinde çoğu kez bunların alıcı/verici amaçlı kullanılanlarını sıklıkla görmüşsünüzdür.

Bir de fiber optik kabloların normal bakır kablolara göre çok yüksek veri hızlarında (VDSL gibi) büyük veri kaybı olmadan yüksek hızlarda iletebilme özelliği bulunur. Normal telefon kablolarıyla sözgelimi VDSL verileri 1200 mt.'den daha kısa tutulmak zorundadır. Arada kullanılmasının en büyük sebebi aslında budur. Kolay gelsin.

pGYrYN.jpg

http://www.telkolink.com/downloads/HTB-1100_Datasheet.pdf
http://www.emo.org.tr/ekler/07b98e4c6f1fe29_ek.pdf
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst