Fiber Optic Kablo Test Cihazı

cosfimetre

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
Baskı makinamızın Eurotherm marka PLC si fiber optik kabloyla MODBUS haberleşiyor ve bazan bu haberlşme kopuyor . gelen mühendis " you need Fiber optic cable tester device to measure the intensity of the light " demişti . telekomdaki arkadaşlarla konuştum onlarda bizim cihazlar lojik çalışır ışığı analog ölçemeyiz dediler . bu cihazı kullanırken kablonun istasyona giriş mesafesi önemliymiş . cihazda pahalı birşey , almadan çözebilirmiyim acaba . veya almak lazımsa neredenbulabilirim ? cihazı aldık varsayalım , istasyonların ayarlarını bozarmıyım diyede düşünmüyor değilim . ???
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba arkadaşım,
Makinen için telekomda bulunan kişilerle görüşmüş olduğunu söylemişsin. Fakat benim aklıma takılan şöyle bir konu var. Telekomdan sizin işletmenize gelen fiberoptik hattın muayenesi için mi acaba bu insanlarla görüşme yaptın yoksa makinenin plc cihazı arasında olan haberleşme imkanının sağlanması için mi! Öncelikle bağlantı arada bi kesiliyor diye bahsetmişsin haberleşmenin kesilmesinde de farklı unsurlar vardır. Malum Fiberoptik kablolar ışık düfizyon mantığı ile çalışmakta olan özel amaçlı kablolar olduklarından ışık sinyalini aktarmada sorun yaşanıyor ise kablonun ezilmesi ve ya yıpranmış olması katlanılmış olması yani bazı bölümlerinde de sıyrık ya da kırık olması orada olan iletişimin aksamasına neden olacaktır. Çünkü bu kablolar hassastırlar ve bu kablolar özel testler yapılarak kullanıcılara sunulur. Diyeceğim şudur ki ışık sinyalinin az ve ya istenilen değerlerde olmaması senin ilgilendiğin makinede gelen sinyallerin istenilen parametreler tarafındanda da algılanamadığı için ortaya bi haberleşememe sorunu çıkarmakta. Benim sana tavsiyem makinenin marka ve modelini, kullandığının Plc ve hatta kullandığınız fiberoptik kablonun teknik özelliklerini bildirip, konu ile ilgili teknik anlamda bilgi sahibi teknik servisler ile görüşmen olacaktır. Sana kolay gelsin iyi çalışmalar sevgi ve saygılarımla!
 
Telekomdan gelecek kişiler rica üzerine gelecekler yoksa dışardan fabrikaya gelen fiber optik kablo gelmiyor . arızalı istasyona gelen ve giden kablolarda fiziki bir bozulma yok , diğer makinadada bu arıza olmustu gelen hintli mühendis modülü değiştirip bir soraki modüle test cihazını takıp giden ışığın yogunluğuna göre kablo mesafesini ayarlayarak , çalıştırmıştı . bu mühendise mail attım cevap gelirse sizide haberdar ederim . tahminimce başka bir yolu yok bu işin .
 
Aslında benim sorunum haberleşmedir . eğer kabloda sorunum olsaydı ya iletir ya iletmez yani lojik1 yada lojik sıfır olurdu . test cihazı kablonun sağlamlığını değil istasyonun çevirme oranının doğruluğunu ölçmek içindi . heralde kabloda sorun olduğunu düşünerek başka biryere taşıdınız konuyu .. ::)
 
fiber optık kablolaın cınsleri var.bazıları multımod 2 km single mod yanlış hatırlamıyorsam 5 km ye kadar ışığı ıletebılmektedir.kablonun cınsı ve aradakı mesafe bu yuzden onemlıdır.ayrıca fiberoptık kablo hassas olduğundan kabloda eğer ufak bı kırılma bıle olsa sinyal bozuk gelebılır.bu sınyalın duzgunluğu test aletı ıle ekranda olçulur ve görülür.kaçıncı metrede kırık yada bozuk olunduğu bu cıhazla görülebilir.ayrıca bılgıne bu cıhaz çok pahalıdır. sadece bu iş için alacaksan hiç alma derim ben.fiberoptik işi yapan firmalar var.bunlarla görüşüp konuşursan mutlaka senın problemini çözeceklerdir. :: Fibernet :: bu şirket bu konuda byağı tecrübelidir.
 
Fiber Optik Kablo Postları kaç metrede bir konur ?Yardımcı olursanız sevinirim. Benim için çok önemli bir konu teşekkürler ???..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst