fiber obtik ethernet dönüştürücü problemi

efe43

Üye
Katılım
25 Ara 2006
Mesajlar
419
Puanları
1
Yaş
40
syn arakdaşlar plc ile Scada arasında dantek marka 10/100 base-tx 100 base-fx fiber eternet dönüştürücü var ve sürekli scada da bilgiler sabit kalıyo ve bizde bu sorunu şimdilikdönüştürücüyü resetlemekle düzeltiyoruz birde sandığım kadarıyla 1000 base t to 1000 base-sx/lx dönüştürücüler var bunlar dahamı iyi sorunu bununla çözebilirmiyiz bu konuda hiç bir bilgim yok arakdaşlar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bende buna benzer bi problemle karşılaşmıştım, ama bizde genelde elektrik gidip gelince oluyordu. sizdede aynı şekilde olabilir. ups belki bi çözüm olabilir bi düşün istersen.
 
sayın arakdaşım bizde hiç elektrik kesintisi olmuyo bu tam tersi çalışırken aptallaşıyo enerjisini kesip verdiğimizde düzeliyo bizde 154kv şalt sahasına sahibiz o yüzden elektrik kesintisini unuttuk 2 senedir
 
Sayın efe43
cihazı değiştirmeyi göze aldıysan bence aynı markanın üst modeli yerine moxa kullan. Senin cihazı hiç kullanmadım bilmiyorum ama bizde birsürü dönüştürücü var ve hepsi moxa. Su anakadarda hiçbir problem görmedim.
 
endüstriyel network switch kullanman gerekir. Özellikle alacağın ürünün çalışma sıcaklık voltajının geniş olmalıdır. Ürün kalitesine göre Hirschmann, Moxa, Advantech, vs kullanabilirsin..
 
diğer yöntem de şu aslında günde bir kez çalıştıracağım on delay röle ile enerjisini resetle tekrar gelince de scada da sadece kısa süreli offline olacaktır.

bu arada scada nedir?
 
önemli olan iletişimin kesilmemesidir. Redundant iletişim işte bunun için gereklidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst