Fiş ve Priz Onarımı

Katılım
25 Şub 2018
Mesajlar
244
Puanları
1
Yaş
41
Fiş ve priz onarımı konusunda kırık, eskimiş, arızalı veya yağlanmış fiş ve prizler değiştirilir deniyor fiş ve priz yağlanır mı? Yağlanırsa nasıl yağlanır?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
O şu demektir, priz ve fişlere yağın üzerinden sökülmesi çok zor derecede reçineleşmiş ve aşırı yapışmış şekliyle bulaşarak kalıcı hale gelmiş ve iş güvenliği açısından bunun bir risk oluşturmaması açısından kırık veya çatlaklarla ayni sınıfta (kategoride) görülüp değiştirilme gereğinin duyulması şeklindedir. Yoksa basit türden üzerinden kolayca çıkabilecek basit yağlanma şeklinde bu yağ pril + süngerle kolayca çıkar, kasdedilen reçineleşmiş yani okside olarak kimyasal yapısı oksijeni molekül yapısına kimyasal olarak alarak bir değişime uğramış,katılaşarak sertleşmiş ve iyice yapışkan olarak giderilmesi mümkün olamayan yağlanma şeklinde olmalıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
O şu demektir, priz ve fişlere yağın üzerinden sökülmesi çok zor derecede reçineleşmiş ve aşırı yapışmış şekliyle bulaşarak kalıcı hale gelmiş ve iş güvenliği açısından bunun bir risk oluşturmaması açısından kırık veya çatlaklarla ayni sınıfta (kategoride) görülüp değiştirilme gereğinin duuyulması şeklindedir. Yoksa basit türden üzerinden kolayca çıkabilecek basit yağlanma şeklinde bu yağ pril + süngerle kolayca çıkar, kasdedilen reçineleşmiş yani okside olarak kimyasal yapısı oksijeni molekül yapısına kimyasal olarak alarak bir değişime uğramış,katılaşarak sertleşmiş ve iyice yapışkan olarak giderilmesi mümkün olamayan yağlanma şeklinde olmalıdır. Kolay gelsin.
Anladım ama bir priz yada fiş nasıl yağlanır ki örneğin priz duvarda montelenmiş bir vaziyette duruyor nasıl aşırı derecede yağlanır?
 
Anladım ama bir priz yada fiş nasıl yağlanır ki örneğin priz duvarda montelenmiş bir vaziyette duruyor nasıl aşırı derecede yağlanır?
Mutfak düşün yemek yaparken buharla beraber yağ ve nem de ortama dağılır ve birikme yapar. Temizlenmediğinde Sn. Binbaşının belirttiği gibi okside olur ve yapışkan çıkması zor olan maddeye dönüşür.
 
Sn. by lent'in de belirttiği gibi mutfaktaki ocak üzerinde, aspiratör filtre + gövdesinin üzerinde zamanla sıçrayıp biriken yağlarla, hem içindeki filtrede hem dışındaki gövdesi üzerinde oluşur ve bunun yüzeylerden giderilmesi çok zordur. Ancak toz vimle mutfak aspiratörünün içindeki filtreyi ve dış gövdedeki bu katmanı iyice ovalarsanız çıkar. (İstemeden bazı ev cihazlarının temizlik detayına da girdim, bu bakımı 2-3 ayda bir veya kirlenme sıklığına göre yapmak lazım, çünkü zamanla evin genel havasını da bazen çok olumsuz etkiliyor, sertleşmiş ve çıkmadan yüzeyde kalan, görsel olarak da çirkin görünen tabakalar.)

Sanayide ise envayi çeşit yağın, borun, çeşitli kimyasal maddelerin, vb. toplam karışımı şeklinde düşünülürse iyice sertleşmiş ve giderilmesi çok daha zor (Toz vimle ovalamayla bile çıkamayacak) olan bir tabaka oluşabilecektir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst