Fazla Kapasifit

Sayın teknikadam
zaten aysonu itibari ile cezadan kelimenin tam anlamı ile yırtmış durumdayız.
Şimdi konunun başlığına ve sizin yukarda anlatmış olduğunuz "hiç bir yük ne saf endüktif nede saf kapasiftir" teorisi uyarınca ve eski üç tane aktif-reaktif ve kapasitif sayaçlı uygulamlarda bizzat gördüğüm kadarı ile çalışan bir sistemde devreye giren kondansatörlerin gücü aktif ve kapasitif sayacın dönmesini hızlandırıp indüktif sayacın dönmesini yavaşlatmaktadır.Aynı şekilde kompanzasyon devresinde kondansatörlerin devreden çıkması ile brlikte aktif+endüktif sayacın dönmesi hızlanmakta olduğuna göre
"bunda hemfikir isek" konunun özüne mukabil kondansatörlerde akım çektiğinden dolayı aktif sayacı döndürür kanaatindeyim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn Yener74 arkadaşım tabiiki kondansatör grupları daha öncede belirttiğim gibi RC devre karakteristiğinde bir yüktür ancak iç dirençleri küçüktür dolayısıyla aktif tüketimleride az olur, sistemde hiç yük yok iken aktif tüketimimi kaydadeğer ölçüde arttırmaz buda P vektörümün büyümesine dolayısıla açımın ve cosfi'nin azalmasına neden olur dersek yanılmış oluruz onu demek istedim. Uzun lafın kısası sistemde kayda değer bir RL yük olacak ki kapasitif eksende çalışmaya dayalı bir kompanzasyon yaptığımızda netice olarak elimizde kaydadeğer büyük bir R ve kapasitif eksene geçmeden kaynaklanan küçük bir C ile Rc devresi kalsın. Ancak o zaman P aktif tüketim kaydadeğer artış göstermiş olur ve açımız kaydadeğer ölçüde düşüş gösteri ve cosfi değerimiz 1'e yaklaşmış olur. Bilmem açıklamalarım anlaşılabilir oldu mu?
 
Son düzenleme:
Açıklamanız için teşekkür ederim.Konuyu daha iyi anladım.
 
Arkadaşlar self kapasitif bir gücün Aktif sayaca bir etkisi olmaz.Ama pratikte self kapasitif bir alıcı yoktur.Bir kondansatörün azda olsa bir omik direnci vardır.Bu dirençten dolayı kondansatörler ihmal edilebilecek bir aktif güç çekerler.Kondansatörlerde oluşan ısı aktif enerji harcandığına bir işarettir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,480
Mesajlar
917,927
Kullanıcılar
450,447
Son üye
alm3lm

Yeni konular

Geri
Üst