Farklı voltajlı pilleri parelel bağlamak

kzkci

Üye
Katılım
9 Mar 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar elimde 6v 5ah bir akü var buna 3.7v 10ah olan bir batarya ile paralel bağlayıp 6v olan akümün amperini yükseltmek istiyorum bu mümkün olurmu yardım edebilecek varmıdır ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhabalar elimde 6v 5ah bir akü var buna 3.7v 10ah olan bir batarya ile paralel bağlayıp 6v olan akümün amperini yükseltmek istiyorum bu mümkün olurmu yardım edebilecek varmıdır ?
güzel insan, bu konu defalarca forumumuzda tartışıldı. bu konuda alacağın her türlü cevap olumsuz yönde olacaktır. bak güzel insan, batarya bataryadır. çeşitleri vardır ve değişmez kural (bu konuda ) 2+2=4 değildir. teorik olarak bağlayabilirsin bu senin inisifiyatindir. evet bu durumda 2+2=4 eder. pratikte olmaz. olmaz olmaz. burada 2+2=4 etmez. buradaki ikiler (2) birbirlerini yerler, kavga ederler, birbirlerini öldürürler.
 
Capture+_2023-03-09-22-31-23.png
Capture+_2023-03-09-22-30-40.png
https://www.panasonic.com/global/energy/products/eneloop/en/faq.html

Yukarıdaki bilgiler Panasonic sitesinden alındı.
Pillerin seri veya paralel bağlanması için;
1.Piller aynı gerilime sahip olmalı
2.Piller aynı kapasiteye sahip olmalı.
 
bundan sonra böyle bir soru gelirse; bağla ve sonuçları bize de söyle yazacağım. ben yoruldum.
Elinde bir adet kuru akü muhtemelen ışıldak aküsü birde lityum pil oda muhtemelen powerbank pili var. Pillerden birisi lityum gibi tehlikeli bir pil olmasa belki dene gör diyebilirizde lityum olunca seninde vicdanın dene gör demeye el vermez usta. Birde dikkatimi çekti buna benzer soru belkide aynısıydı tam hatırlamıyorum kısa zaman önce tekrar sorulmuştu. Acaba verdiğimiz cevaptan tatmin olmayıp farklı üyeliklerle tekrar mı soruyorlar yoksa tesadüf mü oluyor bilemedim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst