FANTASTİK HİKAYE : BAY ELEKTRON!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA


“BAY ELEKTRON” ADLI LAMBA CİNİ


Genç Sinbad’ın o gün canı çok sıkılıyordu.Değişik bir şeyler yapmak aklına gelmişti,ama ne yapacağına tam olarak da karar verememişti.Derken evin tavan arasında zaman geçirmek, canının bu sıkılmasına iyi olacak diye düşündü. Eski antika bir sandığı açan Sinbad, burada karıştırdığı eşyalar arasında bir lamba buldu. Lamba çok eski,kirli ve pas içindeydi ve uzun süre kullanılmadığı da dış görünüşünden kolayca anlaşılıyordu. Lambayı eline alıp iyice incelemeye başladı. Bir ara biraz ovalasam belki şu lambanın pası da geçer diye düşündü ve lambayı ovalamaya başladı. Biraz eliyle ovalamıştı ki birden lambanın ucundan hayalet şeklinde gittikçe genişleyip çıkan büyük bir siluetin (Görüntünün) çıktığını gördü.

Şaşkınlığı gittikçe büyümüştü genç Sinbad’ın. Biraz da şaşırarak ve kekeleyerek sordu:

-Siz,siz kimsiniz acaba!söyler misiniz?

-Ben,bir lamba ciniyim,adım da “BAY ELEKTRON” ,dile benden ne dilersen sayın sahip!

-Sahip mi dediniz, cin hocam, yani bana hizmet için mi buradasınız?

-Evet sahip, sizin ve aslında tüm insanlığın hizmetine “Yüce Yaratıcı”nın da izniyle sunuldum. Emriniz,dileğiniz nedir? Benden sonsuz sayıda dilek de isteyebilirsiniz bunu unutmayın. Benden isteyeceğiniz dileklerinizin hiçbir bir sınırı da olmayacaktır,yani istediğiniz sayıda dileği benden rahatlıkla talep edebilirsiniz sayın sahip!

-Çok teşekkür ederim cin hocam, insanlığın yararına bu dileklerimi vekaleten de olsa bir bir sıralayayım öyleyse.

-Buyurun sayın sahip, her zaman sizin emrinizdeyim!

-Öncelikle tüm dünyanın, gaz lambası, çıra,odun, yağ, vb. çeşitli malzemelerin yanıp da, hava kirliliği de yapmadan ışıl ışıl aydınlanmasını istiyorum.

-Bu benim için kolaydır sahip, tüm elektrik lambalarını hizmetinize verdim,güle güle kullanın.

-Teşekkürler, cin hocam. Şimdi de dünyadaki tüm motorların buhar gücü, petrol gücü de kullanmadan, havayı da kirletmeden çalışmasını istiyorum, sizin için çok mu zor?

-Hayır, bu da bana kolaydır sahip, çeşit çeşit elektrik motorlarını hizmetinize verdim, güle güle kullanın.

-Çok teşekkür ederim cin hocam. Sizden bir de tüm dünyadaki ısınmanın petrol, odun,kömür, doğalgaz, vb. kaynakların, bu şekildekinden farklı, kirletici olmayan başka bir seçeneğiyle de yapılabilmesini ayrıca talep edecektim, sizin için zor mu acaba?

-Hayır, sayın sahip, benim için kolaydır, emrinize çeşit çeşit rezistansları, ister enfraruj ister güneş ışığı(Ultraviyole) prensibi gibi ısıtabilmesini,cihazlarınızdaki, makinalarınızdaki suları dumansız,kömürsüz havayı kirletmeden de ısıtabilmesini emrinize verdim.Güle güle kullanın.

-Teşekkürler cin hocam. Şimdi de sizden dünyanın bir ucundan,hiçbir kablo bağlantısı olmadan,görüntü,ses ve resimlerin,bilgilerin havadan taşınmasıyla ilgili bir beklentim var. Sizin için çok mu zor olacak bu?

-Hayır sayın sahip, bana kolaydır. Emrinize, RF teknolojisini, FM teknolojisini, blue-tooth teknolojisini, enfraruj uzaktan kumanda teknolojisini, lazer ışığıyla ses,bilgi aktarımını,vb. teknolojileri değişik şekilleriyle de verdim.Kendi amaçlarınız doğrultusunda bunları bir bir değerlendirip kullanırsınız artık.

-Çok teşekkür ederim cin hocam, Allah razı olsun,tüm bu yaptıklarınız için.(Nimetler için)

-Estafurullah, sayın sahip, ben bu amaçla buradayım zaten, başka bir emriniz?

-Allah razı olsun, size bu konuda çok minnettarım. Bir de insan beynini, vücudunun tahribat verilmeden iç yüzünün görünebilmesini, sağlık sektörü için talep edecektim,sizin için çok zor olmaz değil mi bu?

-Hayır,hiç de zor değildir,sayın sahip.Emrinize x, gama ışınlı olan röntgen teknolojilerini,MR (Mağnetik Rezonans), tomografi teknolojisini,ultrason teknolojisini,nükleer tıp teknolojisini ayrı ayrı da verdim.Güle güle kullanın.

-Allah razı olsun, çok teşekkürler cin hocam. Şimdi de sizden bazen bir insana benzeyen,ama insan olmayan,insan gibi arada düşünüp şarta bağlı bazı kararları da veren,işlerimizi kolaylaştıran,bizi neşelendirip zamanımızın iyi geçmesini sağlayan,fabrikadaki işçinin iş gücünü azaltıp,üretimi,verimi arttırabilen,endüstriyel bir ek katkı sağlayan faydalı bir şey istiyorum.Çok mu zor bu isteklerim,zorsa vazgeçeyim isterseniz.

-Hayır sayın sahip, bana hiç de zor değildir,çok kolaydır. Emrinize bilgisayarları,tablet pc’leri,çeşit çeşit yazılımları(Programları),gösteri robotlarını,oyuncak robotları,endüstriyel robotları,internet teknolojisini(Kablolu,kablosuz,fiber optikli,vb.) değişik şekilleriyle ve bu amaçlar için de verdim.Güle güle kullanın.

-Her şey için çok çok teşekkür ederim,”BAY ELEKTRON” cin hocam, Allah razı olsun, minnettarım tüm bu yaptığınız hizmetlerinize. Şimdilik aklıma gelen dileklerim de bunlardan ibarettir. Lambanıza geri dönebilirsiniz. Eğer aklıma yeni dilekler gelirse, sizi yine lambanızdan çıkarıp da rahatsız edeceğim, bunun için ayrıca kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin, ayrıca Allah’a emanet olun.Görüşmek üzere, hoşçakalın..

Sinbad eski lambayı sonra tekrar kullanabilmek umuduyla yeniden sandığa koyup, kapağını kapattı. Tavan arasından aşağıya eve girdi. Genç Sinbad, dinlenirken de kendi kendine içinden şöyle dedi:

-İyi ki şu canım sıkıldı da, tavan arasında lambadan çıkan şu cinle tanışmış oldum. Bu bahaneyle dünyaya ne güzel de katkılar sağladım, sıraladığım bu dileklerimle. Demek ki her can sıkıntısının da varmış bir hikmeti.

Not : Kurgu (Senaryo) yalnızca binbaşı’ya aittir.Kaynak gösterilmeden www.kontrolkalemi.com sitesi dışında, izinsiz, alıntı yapılmadan kullanılmaması ayrıca rica olunur.Saygılarımla.
 
Ekmek paramızı bile elektronların sayesinde (Allah ın izni ile)kazanıyoruz.:)
 
Yıllar önce (26-27 sene) Nasrettin hoca simalı ve mizaclı Abdullah hocamız işyerimizin camisine Cuma namazı kıldırmaya gelmiş ve cuma hutbesinde " Siz termik santral çalışanları ne kadar hayırlı bir iş yapıyorsunuz,Allah Kur'an-ı kerim de NUR suresinde nurdan elektrikten bahsediyor, ne mutlu size ..."demişti.Yazınız beni çok eskilere götürdü.....
 
ne güzel bir kurgudur bu hocam emeğinize sağlık. Kompozisyonluk tam :D
 
Her mesajınızı okuyuşumda düşünürüm acaba sn. Binbaşı kitap roman yazsa nasıl olurdu acaba diye, işte kanıtı. Yine başka aleme alıp götüren, okumaya başladık mı bitirmeden bırakamadığımız sürükleyici bir mesaj/hikaye olmuş. Aklınızı bileğinize kaleminize sağlık.
 
Emeğinize sağlık hocam...
Okurken gerçekten keyif aldım.
Hikayelerin devamını bekliyorum.
 
elinize sağlık. incelikle yazılmış bir yazı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst