Fan nedir ? Nasıl çalıştırılır ?

omegafan

Üye
Katılım
28 Haz 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
1) Salyangoz Fan Nedir ?

-Bir basınç farkı meydana getirerek havanın akısını saglayan cihazlara denir.

Alçak, Orta ve Yüksek Basınçlı tipleri bulunmaktadır. Endüstride, Sanayide, Üretim fabrikalarında yogun ve agır maddelerin temizlenmesi için kullanılmaktadır. Pamukçuk, partikül, hafif talas, toz, atık hava gibi zararlı maddeleri temizler Ocaklar, Boyama Fırınları ve özellikle tekstil, maden sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır.

-Salyangoz Fan Çesitleri Nelerdir ?

Yüksek basınçlı , Alçak basınçlı , Orta basınçlı , Geriye egimli seyrek kanatlı , inox serisi , Radyal kanatlı , Sık kanatlı , Dıstan rotorlu , Alüminyum gövdeli , Trifaze harici motorlu , Monofaze harici motorlu , Çatı tipi , Aksiyal

2) Hücreli Fan Nedir ?

Büyük alısveris merkezleri, Kongre salonları, Kapalı konser mekanları, Toplantı salonları gibi mekanlarda hava sürkülasyonunu saglamak için çok büyük fanlar kullanılmaktadır. Hücreli fanlar bu konuda en çok tercih edilen fan tiplerindendir. Kapalı alanlarda içerideki kirli havayı dısarı atar, dısarıdaki temiz havayı içeri çekmektedir.

-Hücreli Fan Neden Tercih Etmeliyim ?

Topantı salonları, tiyatrolar, sinemalar, kütüphane gibi sessizlik istenen mekanlarda hava sirkülasyonunun yapılması için diger fanlardan daha sessiz calıstıgı için tercih edilir. Cihazdaki filtreler pis havanın alınıp, temiz mekanla bulusması için dagıtım yapar.Hücreli sistemin bir diger tercih sebebi ısınmaya ve sogumaya ihtiyaç olmayan kapalı alanlarda havalandırmanın dogal olarak gerçeklestirilmedigi alanlarda hücreli fanlar tercih edilir.

-Hücreli Fan Çesitleri Nelerdir ?

Sık kanatlı, Seyrek kanatlı, Alçak basınçlı, Yüksek basınçlı gibi çesitleri bulunmaktadır.

-Salyangoz Fan Çalıstırma ve Montaj ?

- Tüm fan parçaları ve aksesuarları takılmalı, hizalı ve çalısabilir olmalıdır.
- Fanın tüm kaidesi üzerinde sıkı bir sekilde tutulması için tüm baglantı cıvatalarını kontrol edin.
- Fan kanallarını veya sistemin diger bölümlerini tutarak esnek malzemenin “emis”, sızdırmadıgını veya tüm kanal sistemleri baglantılarını baypas yapıp yapmadıklarını kontrol edin.
- Rulmanlar, yataklar, V kayıslar, motorlar vb. tüm tahrik hattı bilesenlerinin dogru hizalandıgını ve düzgün sekilde baglandıgını denetleyin. Bütün V kayıslarının uygun takıldıgından ve yatakların mil ve kaideye sıkı baglandıgından emin olun. Yatakların dogru tip ve miktarda gres ile uygun sekilde yaglandıgını kontrol edin.
- Fan çarkının giris agzı ve gövde ile düzgün hizalandıgından, dönüs için serbest olup olmadıgını ve anlık olarak enerji verildiginde dogru yönde döneceginden emin olun.
- Fan ve sistemi herhangi bir engel, kısıtlama, sızıntı, eksik parça vs. için kontrol edin.
- Fanı tam hızda çalıstırın. Fanın tasarım hızına yakın çalıstıgından emin olun. Fanın düzgün çalısıp çalısmadıgını ve rulmanların asırı ısınma durumunu belirleyin. Fanın motora asırı yüklenmediginden emin olmak için bir güç ölçümü yapın.
- Fanı yirmi dört saat çalıstırın. Yukarıda listelenen tüm parçaları, özellikle de V kayıs gerginligini tekrar kontrol edin.
Bu ilk incelemenin sonuçları gelecekte referans olarak kaydedilmelidir. Daha sonra bir sorun ortaya çıkarsa, herhangi bir degerlendirmenin baslangıç noktası olarak hizmet edecektir.

-Salyangoz Fan Calıstırma Videosu için blogumuzu takip edin :)
(OMEGA FAN - 0533 211 31 76 ) Numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşabilir bilgi edinebilirsiniz.www.omega-fan.com
CC132FBD-9EA1-46CF-94A9-A84C27E214E5.jpeg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
paylaşım için teşekkürler . bağlantı videolarıda paylaşırmısınız ?
 
aksiyal fanlar ve diğer fan ürünleri içinde bilgi verirmisiniz ? verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
 
aksiyal fanlar ve diğer fan ürünleri içinde bilgi verirmisiniz ? verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
merhaba , tabiki zamanla paylaşım yapacağız en çok aranan konularla ilgili :)
paylaşım için teşekkürler . bağlantı videolarıda paylaşırmısınız ?
merhaba , yakında videolarda ekleyeceğiz . youtube salyangoz fan nasıl çalışır diye yazdığınızda orda çekilmiş eski bir videomuzda var şimdilik yardımcı olabilir size :)
 
Vantilatör, aldığı hareket ile dönen çarkın havayı bir hacimden alıp diğer bir hacme aktaran, havaya yön verme prensibi ile çalışan makine. Bu makinelere ayrıca çalışma şekline göre de isimler verilir. Bunlar aspiratör, fan, blower, körük şekilde adlandırılırlar. Vantilatörün eş anlamlısı ise yelletke sözcüğüdür.
 
1. Havalandırma aracı, pervane, pervane kanadı; vantilatör
2. Sıcak veya soğuk havayı dengeli olarak savuran araç
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,264
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst