Fabrika iş güvenlik çizgileri

mrc9072

Üye
Katılım
15 Mar 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Fabrika iş güvenlik çizgileri

Fabrikalarda meydana gelebilecek çeşitli iş kazalarının önüne geçebilmek için zemin çizgileri uygulaması yapılmaktadır. Forkliftlerin güvenli olarak yük taşıyabilmesi için bu çizgilerin önemi büyüktür. Bu çizgiler, araçların kendi yolunda gitmesini sağlamaktadır. Fabrika iş güvenlik çizgileri, her türlü iş kazalarının da önlenmesini sağlar. Bu çizgiler sayesinde araçlar da yayalar da kendi yolundan gidebilir. Dolayısıyla araç çarpması sonucu meydana gelen kazalar minimum seviyeye iner. Büyük işletmelerde bu yolların önemi büyüktür. Forklift yolu ve diğer benzeri taşıtların park edecekleri alanlar da bu çizgiler sayesinde belirlenmektedir. Bu araçlar çalışmadığında gelişi güzel park edildiklerinde sıkıntı meydana getirebilmektedir. İş güvenlik çizgileri arasında olan fabrika yaya yolları, personelin çalışma alanını belirler. Aynı zamanda da personelin güvenli olarak yürümesine imkan sağlar. Bu boyalarla kimi zaman yolun tamamı boyanmakta, kimi zaman da çizgiler oluşturulmaktadır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst