Fırın ana şalteri attırıyor

serhat112

Üye
Katılım
6 Haz 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Ben sıfır turbo fırın aldım.Fişi takınca ana şalter atıyor.Bütün fişleri çıkardığımız halde..Daha sonra fırını aldığımız adam geldi prizdeki toprak hattı sarı kabloyu iptal edince çalıştı şalter atmadı.Böyle yapmasının ilerde bi sakınca olurmu.sarı kabloyu iptal etmesinin bizlere bir zararı olurmu??Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.varsa başka bir çözüm yolu varmıdır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kaçak akım rölesini atıyordur büyük ihtimal.
fırında oluşabilecek arızalardan dolayı cihaz gövdesinde oluşabilecek elektrik kaçağında dokunduğunda kendinizi riske atmanızdır bu.
cihazınızı bence kontrol ettirin.
ben internetten bir adet tost yapma cihazı almıştım. bizim evde kaçak akım rölesi yok. neyse cihazı çalıştırıyorum 1 dk içerisinde v otomat sigorta atıyor. rezistans ısınıyor. cihazın kablosunda problem var gibi gözüküyordu. benim tahminimde rezistansı arızalı olabilir diye düşündüm ama garantisi var diye gönderdim. artık servis'e yaptırıp geri göndermişler. bunu anlatmamın sebebi seninkide sıfırmış ara servisi veya müşteri hizmetlerini ürünü incelesinler.
fırını aldığın kişi işin kolayına kaçmış
 
sn. ikayserili'nin dediği gibi k.a.k.r. si atıyor ve servisin yaptıgı sey senin hayatını hice saymak. Yapman gereken cihazı aldıgınız firmanın internet sitesinden olayı anlatan bir şikayet maili atmak. Aldıgınız yerede urunu deiştirmelerini istemeniz. Sokulen toprak kablosunuda lutfen baglayınız. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,071
Kullanıcılar
450,042
Son üye
Mustafa__a

Yeni konular

Geri
Üst