FİMER 201 kaynak makinasının çıkışları 0 Volt veriyor ve kontrol devresinden tık tık sesi geliyor ve sarı - yeşil ışık lambaları sürekli yanıp sönüyor

Katılım
10 May 2022
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
33
FİMER 201 kaynak makinasının çıkışları 0 Volt veriyor ve kontrol devresinden tık tık sesi geliyor ve sarı ve ışık lambaları sürekli yanıp sönüyor.

Makina neden bu arızayı veriyor? Bu arızayı tamir edebilmek için nasıl bir yol izlenmeli? Hangi parçalar kontrol edilmeli?

Bu makinanın kontrol kısmındaki TIP127 power transistörü makina biraz çalıştırıldıktan sonra yine kontrol kısmındaki 63V 22mikroFARAD ve 50V 220mikroFARAD 2 adet kondansatörü ile birlikta patladı. Bu parçaları yenileriyle değiştirdim ancak halen aynı tık tık tık sesi gelmekte ama sarı ışık yeşil ışık yanıp sönme hatasını vermemektedir.

Tank kondansatörleri 450V ancak en fazla 300V'a kadar şarj oluyorlar. Avometreyle ölçtüm kondansatörlerin her biri sağlam.

Parçaları değiştirip makinayı yeniden çalıştırdıktan sonra patlama olmadı ama makinadan hafif bir koku geldi.

188c8489-ac7d-4d7b-9b06-047922fe6e05.jpg
 
Son düzenleme:
Patlamış parçaları değiştirdikten sonra çıkış voltajı düzeldi ama tık tık tık sesi karttan gelmeye başladıktan sonra çıkış voltajı 50 ile 0 arasında dalgalanmaya başlıyor...
 
Son düzenleme:
Sanki sistem kendini korumaya alıyor gibi gözüküyor.Koku gelen veya aşırı ısınan yeri bulmanız gerekir.
Gıcık bir arıza,kolay gelsin :)
 
Sanki sistem kendini korumaya alıyor gibi gözüküyor.Koku gelen veya aşırı ısınan yeri bulmanız gerekir.
Gıcık bir arıza,kolay gelsin :)
Çok söylüyorum ama arkadaş nedense ciddiye almıyor. Elektronik kartlarda tek eleman değişimli arıza tamiri her zaman fayda vermez . Bütüncül yaklaşım lazım. Mesela burada röle çekip çekip bırakıyor. Buradan geriye doğru yürümek lazım. Role bobin besleme uçlarından geriye doğru devam etmek lazım. Roleyi kim sürüyor. O süren elemanı kim kontrol ediyor . Kontrol eden elemanda da kontrol ve ölçüm yapılması lazım, hatta bütün elemanların tek tek kontrol edilmesi lazım. Tabi bunları yapmak için de üstüne birkaç gün abanmak lazım. Onu değiştirdim olmuyor diye bir tamir yöntemi yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst