EXP40-TTE 7" Panel Donma Problemi

Zeytey

Üye
Katılım
15 Eyl 2017
Mesajlar
32
Puanları
1
Konum
Terkidağ
Merhabalar,

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Yapmış olduğum bir projede eXP40-TTE model 7" panel kullanıyorum. Panelde 2 tane controller kullanmaktayım. Bundanlardan bir tanesi Loadcell transmitter diğeri ise PLC'nin kendisi (PLC DR30E). Loadcell transmitterlarını Modbus RTU üzerinden RS485 ile haberleştiriyorum ve ayarlar kısmındaki Maker: Schneider Electric Industries(MODBUS) Product: ise MODBUS RTU Master.

Probleme gelecek olursak ana sayfamda ağırlık bilgilerinin yazdığı ve parçanın red okay olma durumlarını göstermekteyim fakat bu ana sayfa donmanın dışında dokunma ve işlem yapmada (örneğin hata reset sıfırla gibi) kasmalar meydana geliyor. Ayırca, bu donma sırasında tartı üzerinde parça olduğu halde değerler artmıyor ve plcde tartım işlemi gözükmüyor hafızada kalan bir önceki bilgiye göre plc işlemine devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir? Eğer öğrenmek istediğiniz başka şeyler de varsa lütfen mesaj yoluyla veya konuya cevap olarak yazarsanız çok sevinirim.

Not: Ağırlık bilgilerinin kıyaslamasını yani compare işlemini plcde yapıyorum. Modbusla gelen ağırlık bilgisini script'te plcnin bir hafızasına kopyalıyorum 2 tane loadcell ve 2 tane transmitter kullanıyorum. gelen ayrı bilgileri iki tane farklı plc hafızasına kopyalıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
İyi günler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst