Evin içine süzme sayaç olur mu ?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
Selam geçen bir arkadaş sordu cevap veremedim size sormak istedim. 3 katlı bir villa düşünün. En alt katta mutfak ve salon var. Sadece En alt katta ne kadar elektrik harcadığını bulmak için süzme sayaç yapabilir mi? Eğer oluyorsa nasıl uygulanır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Eger, o alt kata mustakıl lınye cekıldıyse (tek faz veya ucfaz) o hat sayaca baglanabilir. Oradakı tum lamba ve prızler o hatdan gecmıs olmalıdır.

En alt katta o kata ait bir sigorta var. Ortakatta da bir sigorta var. Buda orta kat ve üst kata ait. Yani toplamda 2 sigorta kutusu var. Burdan bir kanıya varabilir miyiz?

tesisatı yapan kişi her katı ayrı yapı gibi pano koyduysa tabi o sayacı hiç resmiyeti olmaz...

Evin girişin tek pano var. 2 sigorta kutusu var. Biri en alta ait diger 2 üst kata ait. bunu ayırmak için demedim. Sadece en alt kata ait ne kadar tükettiğini anlaması için süzme sayaç koyabilir mi anlamında sormak istemiştim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
En alt katta o kata ait bir sigorta var. Ortakatta da bir sigorta var. Buda orta kat ve üst kata ait. Yani toplamda 2 sigorta kutusu var. Burdan bir kanıya varabilir miyiz?
Alt kattaki sigorta kutusundaki/panosundaki sigorta/sigortalar kapatıldığında o kattaki tüm priz, lamba vs.. devrelerinde elektrik kesiliyorsa ve bu kesinti evin diğer katlarındaki priz, lamba vs.. çalışmasına engel olmuyorsa alt kat için süzme sayaç kullanılabilir demektir.
Mono - Trifaze olayına dikkat edilmesi gerekir. Yapılacak bir müdahale varsa profesyonel destek almanızı öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst