Evimdeki Prizde farklı bir sorunum var

ogizade

Üye
Katılım
16 Tem 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
25
Merhabalar çok uzun zamandır kullandığım priz çoğaltıcım vardı ve ben bunu normal seyrinde kullanıyordum. Bugün sabah kahvaltısından sonra evde farklı bir koku sezdim kablo yanığı gibiydi ve direkt priz çoğaltıcıya baktım , priz çoğaltıcıyı taktığım priz girişinden çıkardım ve ne göreyim çoğaltıcının fiş bölümünden sol ucu yanmış ve çıkartırken içinde kalmıştı. Bunun nedenleri neyden oluşur priz'i değiştirmem lazımmı yoksa yeni bir priz çoğaltıcı alıp aynı prizde kullanmaya devam mı etmeliyim ? Cevaplarsanız cidden çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Cogalticiyi taktiginiz pirizin sokup yerinden cikartip arka trafindaki kablo baglantilarina bakin erime ve kablolarda yanma yok ise takil kullanin cogalticinin malzeme kalitesi iyi olmadigindan bu sorun kaynaklanmis olabilir veya dayanabilrcegi gucun ustunde akim cekip isinmis ve deforme olmustur kaliteli marka urunleri tercih edin
 
Peki kablolarda yanma veya erime var ise ne yapmam lazım ? evet 6-7 seneden belli kullanıyorum çoğaltıcımı kaliteli marka fakat uzun kullanım sonunda deforme oldu sanırım. Birde önereceğiniz çoğaltıcı varsa bekliyorum son olarak Durmu 1-2 fotoğraf ile göstereyim ek olarak koyuyorum..
IMG_0019.JPG
IMG_0020.JPG
 
Çoklu prizleri kuvvetli akım çeken ekipmanlarla (ütü, bulaşık-çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, fırın, klima, elektrikli ısıtıcı ve ocaklar, tost makinesi vb.) mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın.

Elinizdeki mevcut prizin kontakları gevşemiştir, yenisiyle değişmesi gerekir.

Saygılar...
 
Priziniz hasar gormus kullanmayiniz cogaltici ve piriz icin viko marka urunleri kullanmanizi tavsiye ederim
 
Priziniz hasar gormus kullanmayiniz cogaltici ve piriz icin viko marka urunleri kullanmanizi tavsiye ederim
Priziniz hasar gormus kullanmayiniz cogaltici ve piriz icin viko marka urunleri kullanmanizi tavsiye ederim
Çoğaltıcıda televizyon ve uydu için kullanıyorum. Yazıdan şunu anladım teyit ederseniz sevinirim. Şuan yapmam gereken elektrikçiden yeni bir priz seti almam lazım ve duvara monte edilmiş prizi söküp mevcut olan kabloları yeni prize takmam olacak heralde ve yeni bir çoğaltıcı alıcam dimi ?
 
Fişi ve pirizi yenileri ile değiştireceksiniz.Çoğaltıcı aynen kalacak.
 
Sadece,fişi ve pirizi değiştireceksiniz.Çoğaltıcınız aynen kalacak.
Fişi keseceğiniz için,boyu 3-5 santim kısalmış olacak.
 
Fis ve piriz icin viko marka urun kullanabilirsiniz cogalticiniz saglam sadece ucundaki fis zarar gormus onuda degitirin ha dilerseniz takim olarak montaji yapilmis sekildede alip kullana bilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst