Evde sürekli elektrik çarpılma

Katılım
10 Şub 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
merhabalar, ben kerem parlakgümüş,

evimde maalesef her seferinde elektrik fişi laptopuma, kulaklığıma, bilgisayarıma, cep telefonuma (bilgisayara takılı iken) ilk dokunduğumda ani bir elektrik carpması oluyor, sonra benilgili aletleri kullanıyorum, onlara 5 dakikalık dokunmaz isem ve tekrar dokunur isem tekrardan defalarca aynı şekilde gerçekten kuvvetli bir şekilde elektrik carpılıyorum,

bundan kurtulmak için ne yapabilirim? ne yapmalıyım?

evin tüm elektrik sistemindemi bir problem var, bu problemi nasıl çözerim?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Telefonla yapılabilecek bir yardım yok . İlk önce bir elektrikçi çağırıp topraklama tesisatınızı kontrol ettirin . Yoksa kaçak akım rölesi illaki taktırın .
Bu konuda sizin yapabileceğiniz sadece şu olur. Sisteminize ait soruna dair bir sürü ihtimal var . Potansiyel sürüklenmesi ile arızalı bir cihazdan dolayı toprak hattı üzerinden gerilim gelmesi ihtimali var . Bu kendi dairenizden de başka bir daireden de gelebilir . Siz kendi evinizde bütün cihazları fişten çekip tek bir cihazı fişe takıp tekrar bir test yapın . Bakalım arıza devam ediyor durumda olacak mı . Eğer bu uygulama ile sorun çözülüyorsa arızalı bir cihazın fişe takılı olduğu durum olabilir . Ama yine her halükarda üst parağrafta yazanları yaptırmalısınız . Siz çarpılıp hiç bir koruma tertibatı çalışmıyorsa ortada kocaman bir sorun vardır.
 
Son düzenleme:
Statik elektrik deşarjı gibi geliyor. Metal kısımlara ilk dokunuşta anlık çarpılma ise statik sürekli çarpılma ise elektrik kaçağıdır.
 
Yunlu giymeyin toprakta ciplak dolanin toprak hattinizi kontrol ettirin evinizin yakinlarinda yuksek manyetik guclu cihaz var mi yada yuksek gerilim hatti ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst