Etik mes'elesi

sanli

Üye
Katılım
28 May 2007
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar malumunuz;insan bir seçim yapmalıdır;ya bir işyerinde ücretli olarak çalışacaktır ve buna mukabil maaşı,sigortası v.s. kısaca sosyal güvenceleri olacaktır,dahası çalıştığı yerin telefon ,internet,laboratuar ortamı,araba v.b. olanaklarını kullanacaktır ya da bismillah deyip kendi işini kurmaya çalışacak;dükkan kirası,vergi,telefon ve internet ücretleri,tahsil edilemeyen faturalar v.b. bin türlü sorunla uğraşacaktır,her ikisi de meşrudur meşru olmayan ücretli çalışıpda piyasada iş yapıp kaçak güreşmektir bunu yapanların (ki forumda mebzul miktarda mevcuttur) etik kurallardan bahsetmeleri oldukça enteresandır.
 
Sayın üyemiz çok guzel bir şekilde açıklama yapmışsınız vergisiz sigortasız bu ülkede çalışan çok insan var tamamen haksız rekabet. bu devlette vergi verenin suçu ne acaba veriyor. devletini sevdiğinden dolayıdır herhalde
 
Etik olmayan ücretlinin piyasaya iş yapmasımı?Yoksa yaptığı işe fatura kesememesimi?Zaten ücretli çalışan eleman
kendi branşında uzmandır ve işlerde bu uzmanlık alanında gelir.İşi verenin tercihi buysa etik olmayan ne?
 
sanli kardeşim haklısın...hiç bir araştırma yaptınmı tomarla parayı götürüp,milleti kandırarak müthiş rakamlara iş alıpta kaç para vergi ödediğini.bi araştır bakalım.bilgilere ulaşabilecekmisin.en yakınından başla.eğer bir bilgi sahibi olursan buraya yazarsan sevinirim....
 
Bence Dışarda İş yapanın Değil Yaptıranındır Burda vergiyi kacıran yine işi veren olur işi yapan değil eger İşveren etik olarak o işi verse sorun ortadan kalkar kısacası yapan değil yaptırandır.
 
Ben de iş yaptıran olarak sohbetinize katılayım müsadenizle.Bir iş için servis çağırıldığında,standart,piyasata satılan bir malzeme için ,piyasadaki fiyatının 3 katını isterse,aynı zamanda serbest olarak çalışan yani fatura falan kesmeyen adamın talep ettiği ücretin 3 katını isterse,sizce etik davranmayan kimdir?
sizce fatura internet telefon vesaire,2x liralık işin üzerine 4x lira daha maliyet yükü bindirir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst