Eplan P8de sembollerin tamamını göremiyorum

yasimyil

Üye
Katılım
19 Kas 2007
Mesajlar
85
Puanları
1
Merhaba
Eplan p8de sembollere girdiğimde GOST_symbol içinde RVE_1 yada MV sembollerini bulamıyorum. Fakat Utilities>Master data>Symbol library>Open ile sembol düzenlemede bütün sembolleri görebiliyorum. Bu veya göremediğim diğer sembolleri proje içine nasıl ekleyebilirim acaba? Birde topraklama çizgisini (çizgi-nokta) nasıl oluşturabilirim? Yardımcı olurseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Sembollerde oluşturulan yada daha sonra import edilenleri güncellemen gerekir anaca bu şekilde görebilirsin projenin içindeyken. Kesikli çiygiyide eğer bir potansiyel nokyadan çıkıyorsan ancak bu şekilde gösterirsin sağ tıkladığında hat çizgi ayarları vardır rengini ve diğer değiştirmen gerekenleri girebilirsin buradan.

Saygılarımla
Dinçer
 
Ben yeni bir sembol oluşturmuyorum ama. Göremediğim sembolleri sembol düzenleme kısmında görebiliyorum sadece. Onlarıda projeye eklemem gerekiyor. Güncelleme işlemi nasıl yapılıyor peki. Birde topraklama çizgisi konusunu biraz daha açıklayabilirmisin acaba? O hat çizgi ayarlarına nasıl ulaşabilirim?
 
Sembol olayını başka bir sembolü düzenleyerek hallettim fakat topraklama çizgisini hala yapamıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Shift+F7 veya menüden Insert/Connection definition point'i tıkla daha sonra mousu kablounun üzerine tıkla açılan menüden Connection graphic sekmesine gel.Color kısmından çizginin rengini Line type kısmından da çizgi tipi seçerek ok'e bas.Çizginin görünümü hemen değişmez ise menüden View/Redraw(Ctrl+Enter) yap veya ilgili sayfayı kapatıp tekrar aç.

Kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst