Enkoder ile yönü belirleyip kumanda etmek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan djokan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

djokan

Üye
Enkoder teker ileri yöne hareket edince istediğim asenkron motoru ileri çalıştıracak. Teker geri hareket edince asenkron motoru geri çalıştıracak. Kumanda devresi yle yapılır mı bu. ( plc olmayacak) Yön dedektör kartı, röle vs. şeyler okudum nette.

Hazır röle vs. var mıdır bilemiyorum ama ileri zekaya sorun size arduino kullanarak her detayını hazırlayıp versin.

Ona sordum kardeşim ama ben yine de tecrübeli denemiş çalıştırmış arkadaşlar vardır diye buraya yazayım dedim.

Anladım, o zaman bekleyelim belki daha önce yapmış birileri çıkar.

Enkoder teker ileri yöne hareket edince istediğim asenkron motoru ileri çalıştıracak. Teker geri hareket edince asenkron motoru geri çalıştıracak. Kumanda devresi yle yapılır mı bu. ( plc olmayacak) Yön dedektör kartı, röle vs. şeyler okudum nette.
quadrature.webp

Ben arayınca hep bu tipte çıkıyor.
Bunlar iki kanaldan faz kaymalı sinyal gönderiyor.
Ben sola dönünce tek kanaldan sinyal gönderen sağa dönünce diğer tek kanaldan sinyal gönderen çeşitleri arıyorum.
Benim aradığım tiplerden olsaydı çok kolay olurdu. :)

Ekli dosyayı görüntüle 119244

Ben arayınca hep bu tipte çıkıyor.
Bunlar iki kanaldan faz kaymalı sinyal gönderiyor.
Ben sola dönünce tek kanaldan sinyal gönderen sağa dönünce diğer tek kanaldan sinyal gönderen çeşitleri arıyorum.
Benim aradığım tiplerden olsaydı çok kolay olurdu. :)
Bellı bır sayıy. bu sayıya gelınce kumand versın.
a ayarlayın; mesela,, 10.....50 100 gibi

Hız ayarı yapılmayacak ise enkodere ne gerek var? I - 0 - II yaylı buton ile yapma ile aynı.
Devir ayarı yapacaksanız da röleden bahsedemeyiz.
Hız ayarı olmayacak. Dediğini anlamadım. Hangi parçayla olur dediğin

Dediğini anladım. Bencede encoder e gerek yok öyleyse.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri