enh da kuş çarpılmalarına karşı önlem almak mümkün mü?

Führer

Üye
Katılım
26 Ara 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar zaman zaman basın yayın organlarıyla yada çevremizde rastladığımız bir olaydır. Kuşlar telle direk arasında kısa devre yapar ve kuru otların üzerine düşerse de yangına sebebiyet verir. Peki nakil hatlarında bu tür olayların önüne nasıl geçilebilir ya da geçilebilir mi?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Daha önce bu konu hakkında hatırladıgım kadarıyla konu acılmıştı. Direklerde kuşkonmaz denilen aparatlar takılarak kusların konması önlenebilmektedir.
 
özellikle durdurucu direklerde kuş çarpılması olayı çok olur bunun için camperleri raychem ile izole ederek önleyebilirsiniz.taşıyıcı direklerde ise muhendis0606 arkadaşın dediği gibi kuş konmaz ile önleyebilirsin..
 
kuşkonmaz ile
 
evet plastik kuşkonmazlar var. direklerde hem kuş yuvalanmasının hemde konmasının önüne geçiyor. 0312 394 5144 üretici firma. ürünleri teiaş ve diğerleri kullanıyor. ultrasan firma ismi expel markamıydı neydi. 1-2 marka daha gelmişti, onların malında çok boşluklar filan vardı, bir de çelik olanlara itibar etmeyin, hem hatta sıkıntılı, hemde hayvana batarsa gazeteye manşet olursunuz.
 
DURDURUCU DİREKTE JAMPERLER ALPEK KABLOYLA GEÇİŞ VEREBİLİR.TAŞIYICI DİREKLERDE YUVA İHTİMALİ YÜKSEK,BU DURUMDA KUŞKONMAZ APARATI YÖNTEMİ KULLANILA BİLİR
 
Kuşkonmazlar izolatör ömrünü artırsın diye konulur, diye biliyorum. Kuşlardan kurtulmanın imkanı yok gibidir. O halde kuşlarla nasıl başedeceğiz? Kuşlar askı izolatörlü hatlarda hemen hemen etkisizdir. Mesnet tip hatlarda kuşlardan korunmak için iyi bir röle koordinasyonu gereklidir. Röle koordinasyonunda tekrar kapama rölesi kullanılmalıdır(Hat kırsal bölgedeyse). Böylelikle hatta değen kuş toprak veya aşırı akım rölesini tripleyerek kesiciyi açtıracak tekrar kapama rölesi belirlenen zaman sonunda kesiciye tekrar kapama komutu verip hattı enerjilendirecektir. Böylelikle kuşlardan kolayca kurtulmuş olacaksınız.
 
[MENTION=311944]yasemin_06[/MENTION], Peki trafolara kedi kaçmasının bir önlemi varmıdır :)
2 sene once trafo odasina giren kedi yavrusu yuksek gerilim sigortasini attirdi bizi 2 faza birakti.
trafo odasini guzelce izole ettik fare dahi girecek yer birakmadik. sadece 2-3 metreleri arasinda havalandirma camlarina sineklik kadar kucuk delikli tel cektik hava sirkilasyonu icin bugune kadar sorun cikmadi. gec bir cevap oldu ancak belki isinize yarar. sordugunuz baska kedi ise ona yapacak bisey yok agustostada ayni durumu yasamak istemiyorsaniz mahallenizdeki vs trafolara onlem alin :)
 
selamlar
kuşlar tele takılmıyor ki. traverse konuyorlar izalatörün altına gelip gölgesini kullanıyorlar çarpılmaları ise ya havalanmak üzere kanatlarını açtıklarında yada birkaç kuş birlikte oyun amacıyla tel toprak arası temas sağladıklarında oluyor. biz ısı büzüşmeli bant sarıp büzüştürerek bir kaç bölümü yalıttık .
hüseyin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst