enh autocad projesi

Katılım
17 Eyl 2017
Mesajlar
140
Puanları
1
Yaş
31
Konum
Gaziantep
merhaba arkadaşlar ben autocad de bir proje çiziyorumda enerji nakil hattı projesi. Burada DİREK tipi,direk arası mesafe ve menzil başlığı altında 'aw,ar,ag' gibi kısaltmalar var bunların ne anlama geldiğini ve nasıl hesaplandığını anlatır mısınız? stajer mühendisim yeniyim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba,

aw: Rüzgar menzili. Taşıyıcı direğin tipini belirlemek için kullanılır. Örneğin 3 adet ENH direği düşün. Direkler arası mesafe a1 ve a2 ise ortadaki direk için aw=(a1+a2)/2 formülüyle rüzgar menzili hesaplanır. Bulunan bu değer direğin rüzgar menzilinden küçük olacak şekilde direk seçilir.

ag: Ağırlık menzili. Bir direğin sağındaki ve solundaki tellerin çentik noktaları arasındaki yatay uzaklıktır. Bu değer negatif çıkarsa direk durdurucu olarak seçilir.

ar: Eşdeğer menzil (ruling menzili): İki durdurucu direk arasında hesaplanır. Direkler arası mesafelerin küpleri toplamının direkler arası mesafelerin toplamına bölümünün karekökü şeklinde hesaplanır.

Aşağıdaki adreste bu kısaltmalar ve ENH hesabında kullanılan diğer kısaltmalar ile ilgili açıklamaları görebilirsin.

http://www.cyavuz.sakarya.edu.tr/sites/cyavuz.sakarya.edu.tr/file/3_OG-Nakil_3-MENZIL.pdf
 
beyler paylaşımlarınız çok faydalı çok teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst