Enerji Almak için Girdi Çıktı Ne demek?

Katılım
15 Ağu 2016
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
32
merhabalar.. Enerji müsaadesinde okula giden enerji hattındaki kablodan bizim projeye girdi çıktı yapılacakmıs.. Bu nedemek bilen var mı acaba?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Modüler hücre koyacaksınız.Bu hücrede,diğer ihtiyaçlar dışında ( trafo çıkış,ihtiyaca göre ölçü gözü ) ,enerji alacağınız hat için giriş hücresi,enerji aldığınız hattın devam etmesi için çıkış hücresi olacak demek.Girdi / çıktı hücreleri,korumalı veya korumasız olabilir.
 
Son düzenleme:
Diyelim ki Okulu besleyen nokta ( TM, DM veya her neyse ) a olsun, okulun trafosu da c olsun. Cümlenizden anladığım kadarıyla siz okulu besleyen hattan enerji alacaksınız ve sizin noktanız da b olsun. Girdi çıktıdan kasıt b noktasının hem a noktasıyla hem de c noktasıyla bağlantısının yapılmasıdır. yani enerjiyi a noktasından alıp c noktasını beslediğinizi ya da c noktasından alıp a noktasını beslediğinizi varsayabilrsiniz. Bu sistem aynı zamanda size ring sistemini de sağlamış olacaktır. a-b arasındaki kabloda veya b-c arasındaki kabloda herhangi bir arıza olması durumunda diğer taraftan enerji akışını sağlayabildiğiniz için enerjiniz kesilmemiş olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst