ENERJİ KESİNTİLERİ HUKUKİ MÜCADELE

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Çalıştığım tesis 2x5,5 MW güçünde bir kojenerasyon otoprodüktör tesisi. Geçen hafta ilçe tedaştan aradılar çarşamba, perşembe, cuma (9,10,11 ARALIK 09:00-17:00 arası) günleri TM de TEİAŞ'in 34,5 kV kapalı şaltta çalışma yapacağı tarafımıza şifaen bildirildi. O günler ada modunda çalıştık. Pazar günü TM de 154 kV tarafında bara montajı vs için tekrar girişimiz kesilti şifaen. TM deki 34,5 KV barası başka bir hat üzerinden geri beslenmeye başlandı. Bu durumda sistemdeki enerji kalitesi nedeniyle paralele geçemiyorsunuz. Direk vektör kaymasından ada moduna düşüyoruz.
Teiaş iletim sistemini kullanım anlaşmaları, tedaş ile dağıtım sistemine bağlantı anlaşmalarımız mevcut.
Araştırdım TM deki kesintiler için TEİAŞ dağıtım şirketine resmi yazı yazmış, tedaş bize resmi yazı yazmadı internet sistelerinde ilk kesinti için kesinti yapılacak saat ve günler listesine tüm müşterileri yazmışlar fakat listede bizim firma yok idi. 2 hafta kesintileri hakkında ise hiç bir kesinti bildirimi yok idi. Sanırım burayı üretim tesisi olarak gördüklerinden cahilce bir tavırla bildirim yapılmıyor.
Bu konuda kime nasıl yazırlarla şikayetimizi bildirmeliyiz. TM de Bakım revizyon yapıtıran TEİAŞ mütahhit eliyle bunu yaptırıyor. Ama bildiğiniz gibi 34,5 hatların işletmeciliğide TEDAŞ'a ait. Hattımız kendimize ait özel müşteri hattı statüsünde. Hangi yönetmeliklerin hangi maddelerine göre bize yazılı resmi bildirim yapmaları gerektiğini TEDAŞ VE/VEYA TEİAŞA yazmalıyız.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst