En iyi kondansatör sizce hangisidir?

En iyi kondansatör sizce hangisidir?


  • Kullanılan toplam oy
    465
Shreem bence
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bence verdikleri tekni destekle entes vazgeçilmez
 
abb,electronicon,frako,shreem
yerli olarak kondaş
artık tüm kondansatörler 55 derece yada +d sıcaklığa kadar dayanıyor bu sayede dayanıklılıkları arttı.kondansatör kapasite kaybı sıcklıkla ters orantılıdır.
 
entes stabıl calısma acısından iyidir
 
sıfır hata ile Merlin Gerin. sıfır hata ile Merlin Gerin.
 
Kondaş'ın 400-440-480-525 V. Kondansatörlerinin arasında liste fiyatları ve isk. aynı. Kalitesi zaten tartışılmaz.

İşletmede OG ye ait Etitaş, Nokian ve Kondaş gibi 3 farklı markada kondansatör var. 150kVar-250kvar lardan oluşan gruplar halindeler. Arıza görmedim. Yerlerini unuttum diyebilirim. Etitaşları eskidiği için Kondaş ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bence 2 önemli husus ortam sıcaklıkları ve uygulanan gerilim. Giriş gerilimi gece-gündüz ve fabrikanın çektiği güce bağlı değişiyor. Bu nedenle kondansatörler ideal 6,3kV yerine biraz daha büyüğü 7,2 kV kullanılmış. Bu kondansatörler 2004 yılından beri sorunsuz olduğu için bunun iyi bir şey olduğunu düşünmekteyim. Kondaş sitesinde izin verilen en yüksek gerilim süresi ve adedi tabloda belirtilmiş. Bunun dışında uygulamalar kondansatöre zarar verirler. Bu nedenle 1974 senesinde kurulmuş 35 senedir ciddi üretim yapan bir markayı karalamak yerine mümkün olduğunca yerli sanayiyi destekleyelim ve talimatlara uyalım derim.

Doğru söze nedenir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,904
Kullanıcılar
450,196
Son üye
Yılmaz Halil

Yeni konular

Geri
Üst