Elektronik programlamaya giriş

angvil

Üye
Katılım
23 Ağu 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar ben elektronik programlamaya hobi olarak başlamak istiyorum. Yazılımcıyım. Temel elektronik bilgim var. Ama hiç elektronik programlama yapmadım. Piyasada hem Test kiti hem de kaynak olarak set halinde alabileceğim bir ekipman tavsiye edebilirmisiniz. İçinde basit uygulamaları test edebileceğim devresi hazır olursa daha iyi olur çünkü devre yapımı ile uğraşmak istemiyorum. Tabii ki sadece Pic olmak zorunda da değil. Zorlanmadan çabuk kavrayabileceğim en azından başından daha sıkılmayacağım düzeyde olursa iyi olur. Çünkü hobi için olduğundan sıkılıp bırakmak istemiyorum.
 
16 pinli ve 40 pinli en çok tanınnan pıcler satın al( 16f84,88,628,877...)
daha sonra pıc programlama aletini al tavsiyem microchip firmasının üretti brenner 8 ve 9 bunların ikinci ellerini bulabilirsin
bunları programla tabi en önrmlisi başlamadan birbyazılım dilinseçmen ve isis de denemen hızlı başlamak istiyorm diyorsan pic basic pro tavsiyem ama kısıtlıdır bu dil geniş olan birbdil ist
yorsan asm yada c tavsiyem
kolay gelsin birde ete hocamızdanda yardım al profesyonelleşirsin :
 
16F628A yı sonunda programlayabildim. Emre elektronikten aldığım geliştirme kartı ile programlayamadık. Bir arkadaştan aldığım Usb programlayıcısı ile Pic Kit 2 kullanarak programlayabildim. Geliştirme kitini test için kullandığımda çalıştı. Şu an ödünç aldığım programlayıcı ile başladım. Elimde 16F628A assembly kitabı var. Orhan hocanıın yazdığı. Bu şekilde başladım. Ayrıca MCS430 Launch pad ile de programlama yaptım. Çok hoşuma gitti. Pic de biraz ilerledikten sonra ona geçmeyi düşünüyorum. Assembly ile temeli alıp C ile geliştirmeye devam edicem. Şu an ki planım bu yönde.
 
Assembly çalışma mantığı kaydediciler,giriş çıkış gibi temel olayları kavradıktan sonra Serdar Çiçek'in CCS konusunda kitabı var hem kod hem çalışma mantığı detaylı anlatılıyor.Yazılımcı olarak da bilgin varsa C dili tavsiye edilir. İnternetten ders olarak başlangıç için Pic eğitim videoları | RECEP ÇELİKKAYA var biraz inceleme ve kitapla güzel başlangıç olur. İyi çalışmalar...
 
Günümüzde işlemciler çok hızlandı /hızlanmaya devam ediyor dolayısıyla assembly'nin avantajını çoğu alanda kaybettiğini düşünüyorum öğrenmesi zordur kodları çok zaman alır . C/C++ tabanlı dilleri tavsiye ederim , önerim Arduino . Programlaması basittir ve fonksiyonları kullanışlıdır , program örnekleri vs kolay ulaşılabilir.
 
Arduino uzerinde 8051 ogrenebilirmiyim
 
Arduino uzerinde 8051 ogrenebilirmiyim

8051 arduino ile programlanmıyor .
Arduino kitlerinin bir çoğunda (hepsi de olabilir kontrol etmedim) atmega marka mikroişlemciler var . Program yazıldıktan sonra kit aracılığıyla atmega mikroişlemciye aktarılır.
8051 le uğraşmayın bence bir özelliği yok.

Arduino Uno R3 alın maksimum 50 TL dir . Üzerinde atmega328 mikroişlemcisi var .Pic programlayıcılarda olduğu gibi Programladıktan sonra mikroişlemciyi çıkartıp yaptığınız devre kartlarına aktarabilirsiniz . Kısacası her işinizi görür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst