Elektronik Güvenlik Sistemleri özel bilgiler

mizanci1

Üye
Katılım
18 Ağu 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Elektronik Güvenlik Sistemleri



Elektronik Güvenlik sistemlerinde dikkat edilmesi gereken noktalardan bazılarını bahsetmekme yarar görüyorum.



Bilindiği gibi piyasada çok sayıda elektronik güvenlik sistemleri işi yapan firma bulunmaktadır.Bu firmalar ihtiyacı olan kişilere şöyle yada böyle yardımcı olmaya çalışmaktadırlar. Ben şunu görüyorum şu firma 10 yıldır sektörde veya bu firma 20 yıldır sektörde diyerek ürün alacağınız firmayı seçmek çokta doğru bir karar olmadığı kanısındayım. Yine aynı şekilde A firmasının referansı B firmasından çok olduğu gerekçesiyle elektronik güvenlik sistemi firması seçmekte çok yanlıştır. Hiçbir zaman A firmasının referansının çok olması sizin Elektronik güvenlik ürünlerini o firmadan aldığınızda daha güvende olacağınız manasına gelmez. Piyasada yıllardır hizmet veren o kadar çok firma varki kaliteden eser yok.Butür Firmalar Biliyorki kendimi ispatladım ben kaliteliyim artık nasıl olursa olsun havasına girebiliyorlar buda kaliteyi oldukça düşürüyor. Herkezin bildiği gibi birçok Elektronik güvenlik firmasının ISO belgesi mevcut ama iso sadece dorulduğunda ibraz edilen belgeden ileri geçemiyor. ISO nun gerektirdiği kalite anlayışı asla bu firmalara yansımıyor. ISO sadece kontrol yapıldığında firmada gündeme geliyor bu yüzden Şu kadar belgemiz var Biz kaliteliyiz yalanlarına kanmamanızı istiyorum.



CCTV Sistemlerinde Kullanılan ürünler genelde sabit belli markalar Düzgün iş yapan firmalar genelde bunları tercih ediyor. Bana göre En iyi Markaları sıralamak gerekirse BOSCH ve Panasonic En kaliteliler diye düşünüyorum benim nacizane görüşüm Bosch ürün çeşitliliği açısından En iyi Marka olarak görüyorum. Diyer taraftan SAMSUNG ile LG ürünleri geliyor. Birçok kişi SONY ve SANYO ürünlerini SAMSUNG ve LG ile Eşit değerde tutsada ben bu görüşe katılanlardan değilim.Diyer bir Ürün Pelco marka ürünler bu ürünlerde gerçekten kaliteli ürünler diyebiliriz. Nerdeyse Panasonic ve BOSCH ayarında kabul edebiliriz. IP Sistemlerde Büyük ölçekli IP CCTV Sistemlerinde kullanılabilecek en iyi marka Axis ürünleridir.Bundan sonra birçok Uzakdoğu çin malları satışı yapılıyor ve kullanılıyor. Bunlara bir marka vermek istemiyorum İçlerinde iyi ürünler olsada genelde kalite bakımından yukarıdaki ürünlerle yarışamazlar. Ayrıca ben Uzakdoğu ürünlerini Küçük ölçekli projelerde kullanılmasına karşı olan birisi değilim. Proje büyüdüğünde bu ürünler büyük sorunlar çıkarsada 3-5 kameralı sistemlerde sağlıklı çalıştıklarını söyleyebiliriz.Normal olarak biz Bir Uzakdoğu ürünü kamera ile Bir Panasonic marka kameranın ilk başta eğer çok dikkatli bir gözümüz yoksa farkı anlayamayız ve şunu söyleyebiliriz ben niye 100 Dolar Uzakdoğu ürünü kamera kullanmayımda 300-400 dolarlık Panasonic kullanayım diyebiliriz.İki ürünün görüntüsünü izleyen kişinin bunu söylemesi gerçekten çok doğaldır. Ama tabiki işin gerçeği bu değildir. Sizin gördüğünüz ilk başta çok kaliteli görüntü aldığınız kamera 5-6 ay sonra değişmeye başlayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu ürünlerde 1,5-2 yıl sonra artık görüntü görüntü olmaktan çıkacaktır. Fakat diyer kaliteli ürünler bu ürünlere göre çok daha dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.Diyer bir husus CCTV Kamera sisteminde PC tabanlı DVR(Dijtal kayıt Cihazları) Size tavsiyem çok zorda kalmadıkça asla butür ürünleri almayınız Eğer güvenliğiniz önemliyse zaten kartı takdığınız bilgisayarı kullanmamanız gerekecektir zaten kart PC performansınızı en aza indirecektir. Bu tür ürünler alırken şunu düşünün aslında siz sadece DVR kart almıyorsunuz. 300 dolar DVR kart + 600 Dolar PC alıyor gibi düşünebilirsiniz üstelik güvenliği çok düşürerek 1000 dolar civarına rahatlıkla Standalone bir DVR kayıt cihazı alabilirsiniz. O yüzden PC tabanlıdan(DVR) mümkün olduğu kadar kaçın.



Elektronik güvenliğin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.Bu yüzden Elektronik güvenlik ürünlerini satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey Satın alacağınız firmada bu konu ile ilgili teknik yetkili varmı Firmada kaç mühendis çalışıyor. Güvenlik Uzmanı çalıyor olduğudur. Birçok firma varki yıllardır sektördedir öyle veya böyle birçok iş yapmıştır kaç mühendisi var diye araştırarsanız hiç olmadığını görebilirsiniz.Veya sadece mühendisim var demek için yeni mezun işi bilmeyen 1 mühendisi vardır zaten oda 8-10 ay çalışır işi öğrenir gider. Bu tür firmalar profesyonellikten uzak bir çizgi izlerler. Güvenlik ürünü alacağınız firmada en önemli şey yeterli güvelik uzmanı mühendisi varmı? Bu Mühendis ve Uzmanlar kaç yıldır bu sektördedirler hangi ölçekli projelerde yer almışlardır. Bana göre firmanın referansından önce Firmada çalışan teknik uzmanların referansları her zaman önde olmalıdır diye düşünüyorum.

Gelecek yıllarda güvenliğin ne boyuta ulaşacağı ve ne kadar önemli olacağı hiç tartışma götürmez bir gerçektir. Çünkü global dünyada ve bilişim çağında güvenlik insanlar için ön plana çıkmaktadır. İnsanların güvenliğe olan gereksinimleri hızla artmaktadır.Sizde güvenlik hizmeti alırken mümkün olduğunca teknik uzmanlardan ve Güvenlik danışmanlarından yardım ve destek almalısınız. Yine düşüncem önümüzdeki yıllarda bu konuda birçok firma devreye girecektir. Elektronik güvenlik ve Güvenliğin diyer alanlarında güvenlik ihtiyacı olan kişilere pofesyonel destek sağlayacaktırlar.

Güven ve Huzur dolu Günler Dilerim.

Ahmet YILMAZ – Elektronik Güvenlik UzmanI
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ahmet bey bilgiler için teşekkürler... kamera markalarına PELCO tavsiyem olacak..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,574
Kullanıcılar
449,920
Son üye
Bafrali1655

Yeni konular

Geri
Üst