gmtek

Üye
Katılım
14 Eki 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar,
Mekanik tasarımını kendimizin yaptığı, unlu mamüller sektöründe kullanılacak elektrikli katlı bir fırın tasarladık. Daha önce boru tip rezistans kullanılıyordu ama şimdi seramik rezistansa geçmiş bütün üreticiler. Fırının bir katında altta 14 üstte 14 olmak üzere toplam 28 adet seramik rezistans kullanacağız. Ama bunları hangi watt seçeceğimiz konusunda karar veremedik. Buda tamamen homojen bir sıcaklık yakalayamayacağız endişesindendir. Bunların seçimi konusunda bize yardımcı olacak konu hakkında tecrübesi olan bir arkadaşımız var mı? Şimdiden çok teşekkürler.
 
Fırın rezistansı hesaplamak için fırının ısınacak iç hacmi,kaç dereceye çıkacak ve bu ısıya ne kadar zamanda çıkması lazım elinizde bu bilgiler olmalı ona göre hesap yapılır
 
Ayrıca, rezıstans boyu mumkun oldugunca uzun olmalı, yanı aynı kw. gucunde 2 rezıstans mukayaese edersek, boyu uzun olan daha makbuldur. Santımetre karaye düşen waat / akım gücü düşük olmalı. Homogen ısıtma istiyorsanız, rezıstansları ıkı bölun , (sayı olarak) en az ıkı satlı ısı kontrol cıhazı seçin. 5 derece farkı ısılara ayarlayın. Bit gurp devamlı devrede olur, veya daha sonra cıkacaktır. Isı farkları fazla olmaz , diye düşünüyorum..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst