Elektrikli ısıtıcı ışıklı anahtar bağlantısı nasıl?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ProCan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ProCan

Üye
Evde Kumtel elektrikli ısıtıcı var.Düğme ışıksız(anahtar)zamanla eriyor.Yeni düğme led ışıklı takmak istiyorum.Aldım fakat düğme ışık bağlantısı nasıl öğrenmek istiyorum.Daha önce iki ışıksız anahtar bağladım çalıştı fakat ben ışıklı anahtarı ve kablolarını soruyorum.Cevap şemalı yazarsanız sevinirim. Teşekkür Ederim!20260208_140321.webp

Son düzenleme:
Evde Kumtel elektrikli ısıtıcı var.Düğme ışıksız(anahtar)zamanla eriyor.Yeni düğme led ışıklı takmak istiyorum.Aldım fakat düğme ışık bağlantısı nasıl öğrenmek istiyorum.Daha önce iki ışıksız anahtar bağladım çalıştı fakat ben ışıklı anahtarı ve kablolarını soruyorum.Cevap şemalı yazarsanız sevinirim. Teşekkür Ederim!Ekli dosyayı görüntüle 120635
Bu şekilde bakarak bağlantıyı yapın.
%2f1c%2fde%2f73%2f1cde73900cfa4a338e4f0a3d401b6427.webp
Dikkatli bakarsanız anahtarda
Bacaktaki renkler de farklıdır..

87-1000x1000.webp

Sadece ışıklı düğmede altı uc var.Dördü ısıtıcı rezistans için ikisi altta ışık için fakat ışıklı iki ucada mı nötr kablo girecek burası bilinmiyor!?
87-1000x1000-webp.120638

Yan yana 2 tane eklenmiş anahtar gibi kabullenin.
Orta gri bacak faz. Dış gri bacak rezistansa giden kablo. Sarı bacak nötr.
Diğer anahtar da aynı şekilde orta gri bacak faz , dış gri bacak ikinci rezistans, sarı bacaklar nötr olacak

Evde Kumtel elektrikli ısıtıcı var.Düğme ışıksız(anahtar)zamanla eriyor.Yeni düğme led ışıklı takmak istiyorum.Aldım fakat düğme ışık bağlantısı nasıl öğrenmek istiyorum.Daha önce iki ışıksız anahtar bağladım çalıştı fakat ben ışıklı anahtarı ve kablolarını soruyorum.Cevap şemalı yazarsanız sevinirim. Teşekkür Ederim!Ekli dosyayı görüntüle 120635
Linkteki videoyu izleyiniz.
https://www.google.com/search?q=işı...ate=ive&vld=cid:e873b159,vid:VhQ1K6-k9qY,st:0

Olur, olur. Şöyle olur.
Orta bacaklar faz ortak bağlanacak , nötr iki bacağa da ortak bağlanacak rezistans-1 , rezistans-2 ayrı ayrı bağlanacak.
Bağlantı şekli çok basit.

ikili-isikli-anahtar-kategori.webp
Anahtardaki 2 sarı bacağa nötr bağlantısı yapın.
ANahtardaki 2 orta bacağı birleştirin faz bağlayın.
Resimde bize en yakın bacakların bir tanesine tek rezistans, diğerine öteki rezistansa giden bağlantı olacak.
Bu kadar basit.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri