Elektrik Tesisatı ve perde beton duvar? ve şap altı ?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
selamlar... Birşey sormak istiyorum. Perde beton olan yerde usta dediki prizi buraya koyamayız. Oyüzden tuğla olan yerden enerjiyi getiricek.. Prizi ise sıvaüstü yapacakmış rijit boru ile...

Size sorum:

1) Perde betona demir aşamasında boru atılmadıysa sonradan perde betona işlem yapılmaz mı? çünkü hep prizin yerini perde olan yerden tuğla olan yere alıyorlar... priz kasası kaç cm ki perde duvara prizi sokamıyoruz... Ve perde duvara sıvaüstü priz koymak için rijit boru kullanması dogru mu? neden rijit boru?

2) Danışmanlık masasının yerde priz grubu var.. Banko kutusu... Buna elektriği asmatavanla yukardan götürüp duvardan aşağı indirmek mi mantıklı yoksa şap altından tesisatı getirmek mi mantıklı ?

özellikle birinci soruyu açıklayıcı cevaplarsanız sevinirim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba

1.soru için baangicta rezerv bırakılmadiysa sonradan kırılması uygun kalmaz. Sebebine gelince kolon gibi düşünün yani zayıflama söz konusu. İnsai anlamda izin verilmiyor. Ve gaz beton gibi desand yapilmasi mümkün degil

Rijit boru olması yapılacak tesisatı sıva üstü olmasıyla ilgili pvc kangal boru ile olması uygun olmaz rijit olursa max 70 80cm ara öle ay kroşe ile işlenebilir tesisat.

2. soru icin eger dosemeden yapailacak yer bir tek bahsedilen yer ise tavandan gelip o noktaya yakin bir yerde duvardan asagiya inmek uygun kalabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst