Elektrik tesisatı sorun

oyuca

Üye
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
38
Sabah kalktigimizda evde bazi ışıkların yanıp bazılarının yanmadigini, bazı prizlerde elektrik olduğunu, bazılarında olmadığını farkettik.sigorta kutusuna baktığımda sigorta larda atık değildi. Başka dairelere böyle sorun var mı diye soruşturdum, bazı dairelerde benzer durumlar olmuş, bina dışında sedas ekipleri bir arıza ile uğraşıyorlardi,bi ara tamamen elektrik gitti, sonra sigorta kutusunu sokup çıkışları enerji var mı diye baktım enerji vardı, kacak akım korumanın girişi ve çıkışı sararmış erime yapmış gibi, bu sorunun bunla bir ilgisi olabilir mi neden odadaki bazı prizlerde elektrik yok acaba?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Anlattığınız göre sebekeden faz in biri gitmiş .sedas ekipleri arizayi düzelince normale dönmüştür. Kaçak akım sigortanizda degistirmekte fayda var.

Sent from my GT-I9500 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Daireniz 3 faz herhalde ve fazın biri gitmiş.Ekipler kontrol edecek önce direkte veya trafoda bir arıza vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst