Elektrik Tesisatı Gerilim Düşümü Sorunu

Trollust

Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
23
Evimize 2 yıl önce tadilat yaptırdık bu tadilat ile elektrik hatları da yeniden yapıldı. Lavabo kısmında gerilim düşümü oluyor. Lambayı açtıktan 5 dakika sonra normal parlaklık seviyesine ulaşıyor ve komutatör anahtar bağlı komutatör anahtarın bağlantısının yanlış olduğunu biliyorum ancak bundan mı kaynaklı bilmiyorum. Anahtarın birini açtığımda iki ışıktan hiçbiri yanmıyor ancak ikisini yaktığımda yanıyor. Şuan bir duy boşta ancak hala iki anahtar açıkken yanıyor. Elektrik tesisatından anlayan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Gerilim düşümünü ölçtünüz mü?

Lambanız tasarruflu lamba ise ilk açıldığında maksimum güçte ışık vermiyor olabilir.

Benimde mutfaktaki lamba ilk açıldığında yarı güç gibi yanıyor 3-4 dakika sonra ısınınca ancak tam aydınlığa ulaşıyor. Bu birazda lamba ömrü ilede alakalıdır.

Anlattığınıza göre anahtar bağlantınızda hata var ama arıza tipiniz gerilim düşümü değil lambanızın bir durumu gibi görünüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst