Elektrik Sayacı uyku Moduna geçiyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ebru.drn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ebru.drn

Üye
Yaklaşık 100m yakındaki trafodan havai hatla enerji alan içme suyu dalgıç pompa sayacı sürekli uyku moduna geçtiği için tüketim değerlerini sağlıklı ölçmüyor. 4 kez sayaç değişmiş. Dağıtım firması sorunu anlamamış. Farklı marka sayaçlar da kullanmışlar (3 ayda bir porttan cihazla ölçüm yapılıyor) tesis yaklaşık 30 yıllık 15 kw motor çalışıyor. Giriş gerilimleri 400V eşit. Çekilen akımlar 31A eşit. (not: Trafo panosu yenilenecek.) Sorunun nerede olabileceğine dair yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

WhatsApp Image 2025-11-06 at 11.47.30.webpWhatsApp Image 2025-11-07 at 09.45.58.webp

güzel insan, konuyla alakalı değil ama artık rota değiştiriyoruz. forum kapanıyor. artık mekatronik.org adresine yerleşiyoruz. arasıra online olduğunuz için haberiniz olmayabilir. bilginize.

Bu marka model sayaçta yazılımsal hata olduğu söylenmiş. Konu kapasitifle ilgili ama eğer yazılımsal bir hata varsa sizdeki problemin kaynağı da olabilir. Acaba önceden değişen sayaçların marka modelleri neydi? Hepsi aynı marka/model miydi?

Elektrik sayacının uyku moduna geçtiğini ilk defa sizden duydum. Keşke ölçüm yaparken sayacın göstergesini de akıma alsaydınız da karşılaştırma yapsaydık.
öyle bir gösterge yok. T1 T2 T3 te değer var başka hiçbir parametrede değer çıkmıyor.

güzel insan, konuyla alakalı değil ama artık rota değiştiriyoruz. forum kapanıyor. artık mekatronik.org adresine yerleşiyoruz. arasıra online olduğunuz için haberiniz olmayabilir. bilginize.
Çok teşekkürler, evet bilgim yoktu. söylediğiniz iyi oldu. İyi çalışmalar.

Bu marka model sayaçta yazılımsal hata olduğu söylenmiş. Konu kapasitifle ilgili ama eğer yazılımsal bir hata varsa sizdeki problemin kaynağı da olabilir. Acaba önceden değişen sayaçların marka modelleri neydi? Hepsi aynı marka/model miydi?

Sayacı değiştiren görevli, her markayı denedik dedi. ama diğer sayaçlar inceleme için onların elindeymiş markasını sormadım.

Sayacı değiştiren görevli, her markayı denedik dedi. ama diğer sayaçlar inceleme için onların elindeymiş markasını sormadım.
Konu üzerinde yarım saattir düşünüyorum birkaç testte yaptım ama yok yani mantıklı bir gerekçe yok. Sayaç arızalı desek 4 kez değişmiş, değişen sayaçlar aynı marka sayaçlar desek oda değil...Yok yani mantıklı bir gerekçe üretemedim, birileri mantıklı bir gerekçe söylerse rahatlayacağım :)

öyle bir gösterge yok. T1 T2 T3 te değer var başka hiçbir parametrede değer çıkmıyor.

Bence pano ile ilğili elk sayacını sapıttırıyor .
Akım trafosu ? ve diğer bağlantılarını kontrol etmeniz .
Arıza durumu ?
Panonun yerdeki baranın kablolar var karma karışık ne olduğu gözükmüyor .
Video ve kaliteli yakın uzak geniç açı vs gibi çeşitli fotolarla desteklerseniz arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler .
Olayın ilk hikayesi ?
Çeşitli noktalardan ölçümler .
Fatura ?
Hiç bir koruma önlemi yok .
T1 T2 T3 te değer var başka hiçbir parametrede değer çıkmıyor.
Sayaç okuması görerek mi endex tesbiti yapılıyor .

Kolay Gelsin . Sağlıcakla ...

Yaklaşık 100m yakındaki trafodan havai hatla enerji alan içme suyu dalgıç pompa sayacı sürekli uyku moduna geçtiği için tüketim değerlerini sağlıklı ölçmüyor. 4 kez sayaç değişmiş. Dağıtım firması sorunu anlamamış. Farklı marka sayaçlar da kullanmışlar (3 ayda bir porttan cihazla ölçüm yapılıyor) tesis yaklaşık 30 yıllık 15 kw motor çalışıyor. Giriş gerilimleri 400V eşit. Çekilen akımlar 31A eşit. (not: Trafo panosu yenilenecek.) Sorunun nerede olabileceğine dair yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 119490Ekli dosyayı görüntüle 119491
Uzaktan ölçüm alma denemesi yapılmadan önce günlük değerler ne durumda izlenmeli. Hiç mi ilerlemiyor, belli bir periyodu mu var, değerler siliniyor mu yoksa bir noktaya kadar ilerleyip orada her bir faz için duruyor mu?
Uzaktan olçum extra aparat ile yapılıyorsa kontroller esnasında sökülmesi önerilir.

Uzaktan ölçüm alma denemesi yapılmadan önce günlük değerler ne durumda izlenmeli. Hiç mi ilerlemiyor, belli bir periyodu mu var, değerler siliniyor mu yoksa bir noktaya kadar ilerleyip orada her bir faz için duruyor mu?
Uzaktan olçum extra aparat ile yapılıyorsa kontroller esnasında sökülmesi önerilir.
Uzaktan ölçüm yok 3 ayda bir optik porttan okuma yapıyorlarmış ben öyle anladım Erhan hocam.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri