Elektrik sayacı enerji tüketimi Yardım lütfen

Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba

Tedaştan gelen fatura 10 bin TL ve enerji tüketimi 21000 kW olduğunu söylemekteler. Ev bir kır evi ve etrafında hiç bişey de yok. Bu fatura bizi çok şaşırttı.

Gelen fatura ekte. Bugün itibaren sayacın T1-T2 değerlerinide gönderiyorum. Lütfen bu işten anlayan biri kontrol edebilir mi ? Gerçek enerji tüketimi kaç kW ? Bu durumun nedeni nedir anlamak istiyoruz.

Yardımınızı bekliyorum.

(Not :Kır evinde kimse yaşamıyor boş. etrafıda boş yani kaçak kimsede elektrik alamaz. )
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayaç son endeksi ile fatura endeksi uyuşuyor mu birde bu fatura kaç aylık bir aylık fatura mi ?
 
Bu aylık fatura. Normalde cok az gelir. Kır evinde kimse yaşamıyor boş. etrafıda boş yani kaçak kimsede elektrik alamaz. 10 bin tl fatura nasıl gelir anlayamıyoruz. Gerçek elektrik tüketimi tespit etmeye çalışıyorum.
 
Son düzenleme:
Bu aylık fatura. Normalde cok az gelir. Kır evinde kimse yaşamıyor boş. etrafıda boş yani kaçak kimsede elektrik alamaz. 10 bin tl fatura nasıl gelir anlayamıyoruz. Gerçek elektrik tüketimi tespit etmeye çalışıyorum

Başka bir problem olmalı tesisat yada gövdeye kaçak yapan cihaz olabilir.Yada kablo izalasyonu bozulup toprağa herhangi bir sızıntı durumunda sayaç bunu tüketim olarak yazar.Sistemde kaçak akim rolesi varmı ?

Düşük bir ihtimal de endeks okuma hatasi o yüzden fatura ile sayacınizin endeksini kontrol edin dedim
 
Benim başıma 2 kez geldi. Yaylada endeksi yanlış girmiş elaman. Fark etmiş, değiştirdiğini söylemiş ama becerememiş. Fotoğrafını götürdüm düzelttiler ama abonenin kendisi gelecek dediler önce. Ben sert çıktım. Senin elemanının yaptığı hata yüzünden 70 yaşında adam yayladan şehire mi gelecekmiş deyince düzelttiler.

Bir sefer de kediden korkan bir endeks elemanı vardı. Bazen kedi oluyor diye bize uğramadan gidiyordu. Telefonla endeks yazdırdım. Bir fatura çıktı alakasız rakamlar var. Tekrar aradım. Tel kaydını dinleyin dedim. Düzelttiler.

Arayın. Gezici ekipleri var. İsterse gelir bakar.

Bir de bizim yaylada komşularda sık yaşanan bir durum. Ya ana sigortayı kapatıp gidiyorlar pil bitiyor. Ya da sayaçlar military model değil. Kışın su giriyor ve donup arızaya neden oluyor. Her yaz değiştiriyorlar. Ben bu yüzdan evin içinden çıkartmadım 2 sayacı da.
 
peki sayaç üzerindeki tarifelere bakarak kaç kw kullanılmış çıkaramıyormusunuz ?
 
Feedback111 mesajlarınız geri getirilmiştir, hareketinizin tekrarı halinde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst