Elektrik Sayaç Okuma ( C# ile )

Tedaşın ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYAÇLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ dökümanında kullanılan obis kodları Optik Port Özellikleri,RS-485 Port Özellikleri detaylıca açıklanmış, aynı zamanda sayaç üreticilerinin sitelerinde haberleşme protokollerine ait teknik dökümanlar mevcut. Sayacı okumanın herhangi bir cezası veya yasağı yok. Optik porttan veri okumak için IEC 62056-21 standartını araştırabilirsiniz.

Sayaçtan bilgi okuma haricinde müdahale edilebiliyorsa ki, öyle bir durum olacağı mantıklı değil, büyük bir açık olur. Müdahale edip birşeyleri değiştirmek ihtiyacı durumunda başka yöntemler olmalı.

Kod u bütün olarak paylaşmam mümkün değil herseyden önce benim donanım a göre ayarlandı . link deki mantik çalışıyor.onun üzerinden başlayabilirsiniz. İşlemciniz 300 den 9600 e gecirebiliyorsaniz sorun olmaz.obis kısmı biraz ugrasdirsada oda çözülür biraz emek verin ben yaptıysam sizde yaparsiniz.
Anladım. Tekrardan teşekkür ederim

Donanım yap ardından uğraş ve kod yaz. Ben bu durumu elektrik faturasına müdahale amaçlı anlarım.
ne anladıgınız size baglı .? elektronik sayaç " OKUMA " umarım okuma nız vardır zira yazma durumu mümkün degil.
bugun bir çok işletmede birden fazla abonelik veya tüketim takibi için işletmeler de iç sayaç olan yer ler var ve günlük tüketimin takip edilmesi gerek tüketimi geçdik günlük aktif reaktif dengesi takibi olmayan bir işletme yokdur heralde, bu durum bir yerden sonra mecburiyet sayaç takibi yapmazsanız ciddi zararlara ugrarsınız.

25 yıllık meslek hayatımın her zaman istisnasız mesainin ilk işi sayaçların takibi olmuşdur.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri