Elektrik rezervasyon projesi

renas158

Üye
Katılım
3 Nis 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Arkadaşlar iyi forumlar, bilgisi olanlar elektrik rezervasyon projesinin ne anlama geldiğini açıklarsa çok seviniriz. Çünkü ne yapacağımızı bilemedik. Çizimi yapılmış elektrik projesinin rezervasyon projesini çıkartmamız istendi. Elektrik tesisat projesi çizebiliyoruz ama rezervasyon projesi ne demektir bilemiyoruz. Yardımcı olabilirseniz çok iyi olur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bahsettiğiniz şey rezervasyon değil de revizyon olmasın?.

Revizyon ise mevcutta var olan ancak değişikliğe(yeniliğe) gidilecek olan bir tesis için hem mevcut durumu hem sonraki(yeni) durumu gösteren projelerdir diyebiliriz.
 
Yok revizyon değil rezervasyon o yüzden bizde şaşırdık internette baktım bazı şirketler yazmış rezervasyon projesi hizmeti veriyoruz diye ama onun dışında ne olduğu konusunda bilgi bulamadık.
 
arkadaşlar ,
Rezervasyon projeleri, sahada çalışacak ustanın bütün projelerle cebelleşmesi yerine bütün projelerin tek bir paftaya aktarılmasıyla oluşturulur, böylece her türlü kalemin yeri belli olur, ve çakışmalar önlenir,
elektrik projesi ile örnek vermek gerekirse; priz, aydınlatma, acil aydınlatma, yangın, seslendirme, tv, telefon vb, bütün projelerin sadece simgeleri kullanılır, linye, sorti ve kablolar gösterilmez (aksi takdirde proje, yoğunluğuna göre okunmaz bir hal alır.)rezervasyon projeleri iki çeşit hazırlanır,

1. ölçü projesi,
2. borulama projesi

ölçü projesi; ustanın lambayı, anahtarı vs nereye koyacağını gördüğü projedir
borulama projesi; ustanın döşemede, atlamaların nasıl yapacağını gördüğü projedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst