Elektrik Proje Şirketleri ile İlgili Birkaç Soru

elktsr

Üye
Katılım
11 Kas 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Kendi ofisimi açmak istiyorum. Forumda birkaç benzer konu gördüm, ama tam olarak sorularıma cevap olmadılar. Aklımda bazı soru işaretleri kaldı.

1. Muhasebeciye gittim diyelim, benim için şirketi kuracak. Anonim şirket kurulumu yaklaşık ne kadar tutar? Muhasebeciye ayda yaklaşık ne kadar ödeme yapacağım, aylık vergiler yaklaşık ne kadar? Yıllık ödememiz gereken vergiler ne oranlarda?

2. Şirket kurulduktan sonra nelere kayıt yaptırmam gerekiyor? Ticaret odası ve EMO'ya kayıt gerekiyor sanırım. Belediye'ye de kayıt olup numara alıyoruz sanırım? Başka kayıt ve üyelikler nerelere gerekiyor ve bunlar için ödememiz gereken tutarları bilen var mı?

3. Onay için projelerdeki antet bölümüne herkes ayrı ayrı yerler bırakmış. Belediye, EMO, Yapı Denetim, enerji dağıtım şirketi, vb. lerinin birkaçının kombinasyonu yer alıyor. Bazılarında Belediye yer almıyor, bazılarında enerji dağıtım şirketi yer almıyor. Hangilerinden kesin onay gerekiyor. Bu konu hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim.

4. Projeye bir onay kurumu onay verdi, diğeri şunu şunu şunu düzelt derse, tekrar gidip ilk onay veren kurumlardan onay almamız, buralara tekrar para ödememiz gerekiyor mu? Mesela ben EMO'ya projeyi onaylattım, belediye veya enerji dağıtım şirketi şunları düzelt, yeniden projeyi getir dedi. Ben yeniden çıktı aldım, tekrar EMO'ya ödeme yapıp, onayından mı sunmam gerekiyor? İlk hangi kuruma onaylatmak gerekiyor, dediğim şekilde bir durumda ne yapmamız gerekiyor?

5. Mimarlık ofisi veya inşaat şirketine proje yaptığımızda, genelde ödemelerinizi ne zaman talep ediyorsunuz? Proje tesliminde, bir iki hafta içinde, bir ay sonra? Şirketten şirkete değişiyordur sanırım, ben genel piyasa koşullarını merak ediyorum sadece.

6. EMO'nun proje fiyatları ile piyasada yapılan proje fiyatları arasındaki oran yaklaşık olarak ne?

7. Projeyi size yapmanız için veren şirket ile aranızda proje yapımı başlangıcında ne tür bir anlaşma imzalanıyor? Tesliminde ne tür bir teslim tutanağı yapılıyor?

Çok teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sorularıma cevap verip, yardımcı olabilecek kimse var mı? Teşekkürler.
 
Öncelikle anonim şirket kurmak fazlaca iddialı . Basit usul bir şahıs şirketi açmanı öneririm. Çok fazla bir giderin de olmaz vergi anlamında. 2. sorunda saydığın yerlere kayıt yaptırman yeterli.3. sorunla ilgili yönetmelikleri oku 150 m²den büyük yerler için yapı denetim onayı gerekir altındakilere gerek yok .Ve EMO onayı diye bir şey mi var ? Sen zaten SMM alıp şirket açacaksın diğer türlü imza yetkin yok.4. sorunda yine aynı şekilde EMO'ya proje onaylatmak gibi bir durum söz konusu değil. İşi yaptığın belediye ve TEDAŞ'a onaylatıyorsun projeleri.5. sorunda peşin çalışan da var , avanslı çalışan da senin çalışma prensibine kalmış bir konu.6. sorunda EMO asgari fiyatları açıklıyor oraya göre fiyat belirleyebilirsin bu da sana kalmış.7. soruna gelince de sen müşavirlik yapıyorsun , işi aldığın kişi/kurum adına işi takip etmek gibi bir nevi. Sana bir yetkilendirme yazısı vermeleri gerekiyor benim adıma projedeki işlerimi takip edecek diye. Eğer sadece proje çizeceksen bu yazıya gerek yok karşı taraf ile anlaşıp projeyi çizip , onay işlerini hallettikten sonra işin bitmiş olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst