Elektrik Proje Şirketi Kurma

elk212

Üye
Katılım
23 Eyl 2013
Mesajlar
41
Puanları
1
Elektrik proje şirketi kurmayı düşünüyorum. Ama ne genel olarak şirket kuurlumu ne de elektrik proje şirketi kurduktan sonra nelere kaydı, tescili filan olacağı hakkında bilgim var. Bu konuda bana bilgi verebilirseniz sevinirim. Birkaç tane de özel sorum var.

1) Şirket kurulumundaki yatırmak zorunda olduğumuz sermaye nedir? Örneğin limited şirket için 10bin TL sermaye göstermemiz gerekiyor sanırım. Bu para ne oluyor? Gidip sermaye olarak bankaya yatırdım diyelim, bu para orada bloke mi oluyor? Harcanamıyor mu? Sermaye gösterimi amacı nedir?

2) Bu sermaye ve kira giderleri dışında, şirket kurumu için ne kadar bir harcama gerekiyor? Birkaç yıl içinde şirket kurmuş olan varsa, ne kadar ödedi acaba? Ayrıca şirket için aylık gider kira filan harici sabit olarak (bağkur, sabit vergi filan) ne kadar oluyor?

3) Kaşe ve fatura çıkartma konusunda da bilgi verebilir misiniz? Fatura hazırlatmayı kime yaptırtıyoruz, resmi müraca gerekiyor mu bir yere, yoksa şirket açıldığında şirket adına kartvizit gibi hazırlanan evraklar mı?

Elektrik proje konusunda tecrübem olmasına karşın, şirket kurma, iş bağlama, vb. konularda tecrübem yok. Şirketi tek başıma kurmayı düşünüyorum, ama ortak olmak isteyen olursa da, düşünebilirim. İstanbul Avrupa Yakası'nda ikamet ediyorum, şirketi de burada açacağım.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Şirket kurmuş olan veya bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi acaba? Teşekkürler.
 
Sayın elk212 bu sorularınızın çoğunu bir muhasebeciye gidip öğrenebilirsiniz. Başta Bölgenizde ki Elektrik mühendisleri odasına gidip kayıt yaptırmanız gerekiyor. SMM belgenizi aldıktan sonra Elektrik kurumuna kayıt olmanız gerekiyor şirketi kurduktan sonra şirket kurulumunu muhasebeciniz ilk olarak yaptıktan sonra belediye ve telekom kurumlarına şirketinizi bildirmeniz gerekiyor. yani başta şirket kurulumu için muhasebeciye ve sonra imza yetkisi için EMO ya gitmeniz ve oralardan bilği almanız daha sağlıklı olur türkiyede 2 günde kanunlar değişiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst