Elektrik personelinin hangi alanda çalışması mantıklı?

Evet haklısınız en zor ve doğru olan bu yol gibi özelde sırtın dayalı bi yer yoksa sürünmekten başka bir şey yok bizim için önlisans elektrik için kaç puan gerekir böyle kurumlar için duyduğum kadarıyla lise çok daha avantajlıymış
puan durumu nedir bilmiyorum ama önlisans da küçümseme her türlü avantajın var. bak ben bu yaşta hala zorluyorum. zamanında elektronik önlisansı bitirseydim şimdi herşey daha farklı olurdu hiçbirşey olamazsan telekoma gir telekom genelde önlisans mezunu alıyor ben giremedim mesela. adalet bakanlığı alımlarına başvur gardiyanlık mesela çok arkadaşım infaz koruma memuru oldu. sağlık bakanlığı hepsini kovala.. yolun açık olsun..

KPSS muhabbetleri ilk başladığında hiç çalışmadan girip 83 puan almıştım. En son 6-7 sene önce girdim. Baya da sıkı hazırlandım kendi çapımda. Sınava girip soruları görünce hayretten çenemi yerden topladım. Sınav zorluğu bildiğin üniversite öğrenci seçme sınavı olmuş. Alım sayıları da gördüğüm kadarıyla yıldan yıla düşüyor. Oradan artık bir yerlere girebilmek için hayatından bir seneyi yok sayıp deli gibi hazırlanmak lazım. Başka işte çalışırken olacak iş değil.
tamam haklısınız ama sadece puanla iş bitmiyor ki şans torpil başvurduğun kurum birçok etken faktör var. ben 37 yaşındayım hala çabalıyorum çünkü başka çarem yok kalmadı. sıfırı tükettik tabiri caizse kurra ile alımlar taşeron hepsine müracat ettim. ama şunu iyi biliyorum ki doğuştan şans diye birşey var insanda şansı olacak kaderi bahtı güzel olacak bunları en acı şekilde yaşadım..

2006 da bir kamu kurumuna 10 tane personel alımı olacaktı kpss puanı ve sözlü mülakatla. Ben torpil falan gırla gider. Sınava gidip haybeye kendimi yormayım dedim. Annem git oğlum şansını dene dedi. Sınava bir gittim. Hepi topu 4 kişi sınava gelmiş . Hatta bir tanesi de bayan. Hepimiz basit bir mülakat ile işe alındık . Nasipte varsa olur. 20 senedir de çalışıyorum. Emekliliğim geçeli 1 sene oldu .

Son düzenleme:
Yalnız, Entry - nick uyumu çok iyi 🤣

kapitalizmin çalışma sartları:

evi unut, gerçek ailen biziz.
çayımız, kahvemiz, yemeğimiz var, çalış işte...
ara sıra dışarı çıkabilirsin fakat telefonunu açık tut ki sana ulaşabilelim.
uymuyosa işte kapı...

Evet ülkedeki mevcut işsizlik felaketi göze alındığında herhangi bir iş çok kıymetli durumda sayılır ancak 3 vardiyayı da yaşayan bilir diyeyim hayat bırakmıyor geçişler nedeniyle haftalık tatillerim 21 günde 1.5 gün diyebilirim gece gündüz aralıksız çalışıyorsun
işsizliğin, açlığın, yokluğun kıymetini sadece yaşayanlar bilir. sanırım henüz bekarsın ve çocuğun yok. çocuğunla bir markete git ve istediği bir şeyi alamayacak paran olmasın; gör bak ne kadar acı. çocuğunu okula gönder ve harçlık verecek paran olmasın. böyle yaşayan milyonlarca insan var. geleceğine yatırım yapamıyorsan, kazandığın hiçtir. şöyle bir izin al çok değil 1 hafta ve cebinde paran olmadan çık bir dolaş, millet kafelerde keyf yaparken sen sadece seyret. bir lokantanın önünden bak içeride yemek yiyenlere ve senin cebinde para olmadığı için onların yediklerini sadece seyret. mahalle bakkalından (eğer varsa) kredi kartı olmadan veresiye sadece temel gıda maddelerini al.
yaratan kimseyi açlıkla/yoklukla terbiye etmesin. en dürüst namuslu dediğin kişi bak nasıl "hırsız" oluyor. çalar ama sadece ailesini geçindirmek için. zevk sefa içinde yaşamak için değil.
sen 21 günde 1,5 gün tatil derken bazıları aylarca karaya ayak basmıyor. gece, gündüz, mesai filan yok. uyku hak getire çalışıyor.
bulabiliyorsan daha iyi bir iş bul, şartları sana uysun ve git çalış. benim gibi ihtiyarları dinleme.

2006 da bir kamu kurumuna 10 tane personel alımı olacaktı kpss puanı ve sözlü mülakatla. Ben torpil falan gırla gider. Sınava gidip haybeye kendimi yormayım dedim. Annem git oğlum şansını dene dedi. Sınava bir gittim. Hepi topu 4 kişi sınava gelmiş . Hatta bir tanesi de bayan. Hepimiz basit bir mülakat ile işe alındık . Nasipte varsa olur. 20 senedir de çalışıyorum. Emekliliğim geçeli 1 sene oldu .
sizinkisi piyangodan para çıkması gibi birşey olmuş ..

sizinkisi piyangodan para çıkması gibi birşey olmuş ..
Askerden gelince hemen işçi bulma kurumuna kayıt olup ilan panosu önü müdavimi oldum. O zamanlar internet bu kadar her mevzuya yayılmamıştı. İlanı da panoda görmüştüm. İşin tuhaf başka tarafı memleketimden 500 km uzaklıkta bir iş yerine işe girdim. Nasipmiş demekki.

Son düzenleme:
Askerden gelince hemen işçi bulma kurumuna kayıt olup ilan panosu önü müdavimi oldum. O zamanlar internet bu kadar her mevzuya yayılmamıştı. İlanı da panoda görmüştüm. İşin tuhaf başka tarafı memleketimden 500 km uzaklıkta bir iş yerine işe girdim. Nasipmiş demekki.
sözüm meclisten dışarı işkur çaresizlerin kapısı nerde angarya işler var hepsi işkurda.
kamu alımlarına bende çok müracat ettim olmadı. özel sektör ilanları nerdeyse fiyasko...

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,238
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri