Elektrik Kontrol Mühendislik ???

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
Merhaba.. Elektrik alanında kontrol mühendisliği ne yapar? eline bir proje gelen kontrol mühendisinin ama şantiyede değil masabasındaki proje kontrol mühendisinin yaptıklarını sırasıyla anlatabilecek var mı ??
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Güncel.

Tecrübeli arkadaşlar özellikle müşavir firmalarda elektrik kontrol mühendisi olarak çalışanlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleme:
Dokümanlar için teşekkür ederim.

Bir de sahada ve pratikte nelerle karşılacağımızla ilgili tecrübeler paylaşabilecek arkadaşlar olursa iyi olur.
 
Sizden istenen nedir önce onu belirtmeniz lazım, ben kamuda kontrollük yapıyorum. ihale dosyasında belirtilen projenin uygulanmasıyla mükellefim, şantiyeye gelen her ürünün numunesini ister onaylar ondan sonra imalata başlatırız. Her ürünün şartnamesi zaten belirtilmiştir referans noktamız da budur. Tavanda bir aydınlatma gözüküyor tamam oraya kablo çekilmiş ile işimiz bitmiyor, kablonun, içinden geçtiği borunun kalitesine koduna kadar inceleriz.. rutin kontrollerle projeye uygun gitmesini sağlarız imalatın. proje yanlışsa gerekçesiyle beraber belirtir ona göre projede de uygulamada da revizeye gideriz.

Yazımın başında sizden istenen nedir diye sormamın sebebi ise, mesela biz projede olmayan birşeyi haliyle isteyemeyiz. Görev ve sorumluluklarımız bellidir. Siz de görev ve sorumluluklarınızı tam olarak bilirseniz yükünüzü hafifletmiş olursunuz. Sahada neyle karşılaşacağınıza gelirsek imalatla karşılacaksınız :) ama doğru ama yanlış. Doğruyu yanlışı ayırt etme noktasında da devreye okumak, görmek,uygulamak,sormak yani tecrübe geliyor. Burdan tanıştığım ustalarıma sorarım ben mesela saolsunlar her zaman da yardımcı olurlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst