Elektrik Kangal boru

Katılım
17 Eyl 2017
Mesajlar
140
Puanları
1
Yaş
31
Konum
Gaziantep
Merhaba arkadaşlar bu elektrikte Kangal boru nedir nerelerde KULLANILIR?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Literatürde geçen açıklama:
"Mekanik zorlamaların fazla olmadığı yerlerde, bina, prefabrik yapılarda, sıva altında, beton içerisinde, tünel kalıp uygulamalarında. Halojen asit gazı oluşması istenmeyen bütün binalarda."
k-kangalborular-2.jpg
 
Arkadas yukarda açıklamış guzelce
Turuncu olanlar halojen free zehirli gaz cikarmaz yangin esnasinda
 
Siva altinda yada alcipan duvar icerisinde icerisinden aydinlatma yada priz kablolarinin gecirildigi borular. Kangal siva alti tesisatta kablolarin zarar gormemesi sonradan mudahale vb sebeblerle bu boru icerisinden kablo gonderilir. Spiral boru da vardir ama kablo zor gecer bazen icerisinden cunki kangal boruya fazla S veremezsin ama spiral oylemi:)

Arkadaslar yanlis biliyorsam duzeltin turuncu olanlar halojen free denilmis ama mavidide griside turuncusuda halojen free dir bunlarin renkle alakasi yoktur. Halojrn free borunun ozelligidir.

Genelde yangin tesisatinda turuncu boru

Zayif akimda gri boru

Kuvvetli akimda mavi boru
Kullanilir

Korige boru ise yeraltina dosenen borudur.

Mesela yol aydinlatmalari direkler arasi kablolar bu borulardan gonderilir.. mesela trafodan cikip isletmenize kadar yeralti kablonuz bu borudan gonderilir. Korige borularin ek maşonu kullanilmadan klasik usta yontemiyle ucunun inceltilerek birbirine gecirilmesi asla onerilmez
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kangal boru sert oluyor spiral boru gibi kolay bükülemiyor. Sert olduğu için spiralden daha dayanıklı. Bu yüzden mesela şap altında yer altında ya da ev tesisatındaki gibi duvar kırılan yerlerde vs kullanılılıyor.

@aksu hocam zayıf akımda kangal kullanmayı gerektirecek yerler neler ? Belki apartmanlarda eve gelen telefon kablosu için falan ama.. Onun dışında kablo taşıma sistemi yani tava olan bi yapıda zayıf akımın spiral boru varken kangala ihtiyaç duyacak bi durumu oluyor mu?
 
@trytry kardesim tamamen sana kalmis istedigini kullan. Eger isveren senden illa bunu kullanacaksin dememis ise yerine gore spiral yerine gore kangal kullan. Tava olabilir tavadan cikisini boru ile mecbur yapacaksin. Zayif akimi kuvvetli akimi yok istedigini kullan sana kalmis sahada imalat esnasinda hangisi kolayina gelecekse
 
Herkese merhaba. Kangal boru ile sormak istediğim birsey var. Köy inşaatı tablasında kullandığım kangal boruda aşırı ezilme meydana geldi. Sebebi nedir anlayamadım. Diğer tablada farklı boru kullanmak istiyorum. Önerebileceğiniz marka var mı acaba? Bir de borularda ki atü olayı tam olarak nedir? 10 atü kullansam daha mı sağlam olur
 
6 atü ve 10 atü boru var. 10 atü 10 atmosfer basınca dayanıklı diye biliyorum daha kalın olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst