Elektrik hattini tamamen yenilemek icin duvar kirma

..burası müstakil olduğuna göre üst katın zemini kırılabilir..yeni yapılan inşaat da olduğu gibi..çok yoğun bir kablolama ,aydınlatma ,yangın ,mekanik tesisat olacaksa asma tavan düşünülebilir.Kablo tavası kullanılır bu durumda..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Borular demir ise; Sn. @elek dediğine katılırım.
Kullanılamaz mı kullanılır. Ama hiç sağlıklı değildirler. Paslanmış borular içinden kablo çekmekte kabloda zararlar oluşturur (Yırtılma soyulma gibi). Bu yüzden sac boru olmamasına vurgu yapmıştım.
 
Cevaplar icin tesekkur ederim. Tavanda sadece aydinlatma icin kirim yapilacak. Hiltiyle kirilarak boru icin uygun alan acilmasinda sakincasi yoksa bu sekilde planlayabiliriz o zaman?
 
..demir boru ile ilgili mesajı yeni gördüm..peşel veya bergman boru deniyor galiba o borulara..değil 2.5 luk
1.5 luk 3 adet kablo bile geçirmek mümkün değil gibime geliyor..
zaten geçse bile yeni yerleşime uymaz priz ve anahtar yerleri..bir sürü baş ağrıtan ıvır zıvır problemler çıkar..
 
Demir borular paslandigi icin dediginiz gibi bastan boru attiracagiz.
Borularin 16mm kangal boru mu olmasi gerekiyor en ideali? Aydinlatma ve priz icin.
 
Cevaplar icin tesekkur ederim. Tavanda sadece aydinlatma icin kirim yapilacak. Hiltiyle kirilarak boru icin uygun alan acilmasinda sakincasi yoksa bu sekilde planlayabiliriz o zaman?
O kadar masraf yaptıktan sonra eskiyi unutun madem.
Metal boru işi sıkıntı yaratabilir.
Duvarlar zaten kolay kırım işi sıkıntı olmaz.
Tavanlarda asma tavan olan yer varsa yine kolay.
Asma tavan yoksa sadece aydınlatma boruları biraz uğraştırır.
 
Sıva üstü tesisatı bence unutun. Görüntü kirliliği yapar, duvarları kırmak sorunn değil tavanda aydınlatma işi için borular saç boru olduğuna göre onları hiltinin sivri murç ucuyla kırmasıda sorun olmayacaktır. hilti ile tavandaki bütün borular sökülür yerlerine yeni plastik borular döşenir. Tesisatın tam güvende ve sağlıklı olması sağlanmış olur. Siğortadan itibaren de tüm linyeler 4x2,5 kablo ile dağıtım yapıldımı iş garanti. Bina tadilat olacağından sıvası boyası bittiğinde herşey sıfır bina gibi oluyor. Panolarıda değiştirip yeni sistem pano koydurursanız yangın koruma, kaçak akım, parafudur röleleri vb. de taktırdınızmı ha asıl mesele topraklamayı sağlam yaptırdınızmı gözünüz arkada kalmadan istediğiniz iş yerini kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst