Elektrik üreten amortisör

Analizör

Üye
Katılım
31 May 2009
Mesajlar
839
Puanları
0
elektrik-ureten-amortisor.jpg

ABD’nin prestijli üniversitelerinden MIT öğrencileri, yoldaki çukur ve tümseklerden elektrik üreten etkili bir amortisör icat etti

Geliştirdikleri amortisörün şu an otomobillerde kullanılan amortisörlerden daha yumuşak bir seyahat olanağı sağladığını belirten MIT öğrencileri, buluşlarının Amerikan ordusu ve bazı kamyon üreticilerinin ilgisi çektiğini kaydetti.

Buluşu yapan öğrencilerin sözcüsü Shakeel Avadhany, icat ettikleri sistemin, tüm araçların yakıt ihtiyacının yüzde 10′unu karşılayabileceğini belirtti.

Öğrencilerin amortisör prototipi, bir jeneratöre bağlı türbini çalıştıran bir hidrolik sistem kullanıyor. Konvansiyonel amortisörlerden daha yumuşak bir yolculuk sağlayan sistem, bataryaları şarj edecek veya elektrik donanımını çalıştıracak elektrik üretiyor.

Standart bir Amerikan karayolunda, bir kamyona takılacak 6 amortisör sisteminin ortalama 1 kilowatt elektrik üretebileceğini ortaya çıkaran MIT öğrencileri, testlerinde bunun büyük bir TIR’ın elektrik gereksinimini karşılayabileceğini, hatta bir soğutma ünitesi gibi cihazları da çalıştırabileceğini fark etti.

Buluşun geçen yıl patentinin alındığı ve bir şirketle ticari anlaşma yapıldığı belirtildi.
 
türkiyede ki yolların hali belli artık araclar kw mertebesınde enerjı uretır
karayollarınında bahanesı hazır olur sayemızde bakın bedava enerjınız oluyor derler ve cukurları hıc kapatmazlar
şaka bır tarafa ıyı dusunce
 
traktorlere koysunlar hibrit traktor olur :)
 
aslında güzel bir buluş kimbilir çevremizde daha göremediğimiz enerji üretebileceğimiz hangi kaynaklar var
 
Buluş gerçekten güzel. Faydalı olan her buluş alkışa layıktır.
 
Arkadaşlarında dedigi gibi güzel ülkemiz için çok kullanışlı olur.Keşke bu tur buluşlar bırazda bizim içimizdeki insanlardan çıksa.Keşke bizde gerçek anlamda üretmeye başlasak.
 
hakkaten iyi düşünmüşler. Ama mantığı nasıl acaba şu eski manyetolu çakmaklar gibi değildir her halde :)
 
mantığının nasıl olduğunu bilmemkle birlikte bir arkadaşım da dize takılan bir araç geliştirerek hareket ederken diziniz bükmeniz sonucunda cebinizde duran telofonu şarj edecek bir tez yapmştı... bayada tutmuştu bu işi hocamız .... buda bir fikir heralde....
ki ben aleti gördüm öyle ilk başta kafamızda canlandırdığımız hareketlerimizi sınırlayacak tipte birşey kesinlikle değil varlığı ile yokluğu tartışılır :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,290
Mesajlar
916,471
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst