elektrik çarpması

Abi,o resme bakarsaniz insan da carpilmaz yaziyo. Yalniz kus degil. Asagida da nedenini yaziyo.

yanlış yazmışlar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İdeal şartlarda çarpmanın gerçekleşmeyeceğini(ve nedenini), pratikte ise çarpmanın meydana geleceğini(ve nedenini), İngilizce bilginiz varsa şu adresten öğrenebilirsiniz.

http://www.allaboutcircuits.com/textbook/direct-current/chpt-3/shock-current-path/

Örnek olarak; bir ameliyathanenin beslemesi izolasyon trafosuna bağlı olmasına rağmen ve faza dokunmam durumunda teorik olarak elektriğe çarpılmamam gerekmesine rağmen, çalışma esnasında kazara faza temas sonucunda şahsen elektriğin beni gıdıklaması durumunu tecrübe ettim.
 
Atmasyon bir hesap yapalım o zaman ; volt başına 1000 ohm dan 230*1000=230 kOhm trafonun nötr toprak izolasyon direnci olsa ki çok daha fazladır ; insan ve toprak direnci bunun yanında çok düşüktür ; ihmal edilebilir desek I= 230/230 000 : 1 mA akım akar.
Bende @Öksüz Çocuk la ayni fikirdeyim. Dokunan uzerinden elbette akim akacaktir ancak; faz, insan, toprak, trafo ile toprak arasinda olusacak devasa direnc, trafo direnci ve tekrar faz. Butun bu direncler toplanir. Tek faza dokunavagin için 231V topl dirence bolunur. @ÖKSÜZ ÇOCUK hesabi yaptı zaten. Dolayisyla akim akar ama carpilmaya sebep olmayacak kadar küçük olur.
Benim dusncem bu. Eğer yanildigim yer varsa duzeltin
 
Denesem iyi olucak:))
Cevabını yazarrım deneyin;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,282
Mesajlar
916,418
Kullanıcılar
450,113
Son üye
GULHAN00

Yeni konular

Geri
Üst