Elektirikli şofben kaç amper çeker?

Helede,Topraklamalar Yönetmeliği.:D
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu tür şok ısıtmalı şohbenler gerçekten yüksek akım değerlerinde güç çekiyorlar. Köyde peder de aynısından taktırmış fakat köydeki trafoya mesafeden olsa gerek soğuk zamanlarda hiç de verimli çalışmıyor. Voltajın düşmesi ve uygun çapta kablo kullanılmaması sebebiyle de olmuş olabilir.
Ben şöyle bir tercihte bulundum, yüksek 7kwatt yerine 1800 watt gücünde temiz, garantisi devam eden ikinci el markalı 60 lt bir termosifon aldım ve bunu çatı arasına orta direğe yakın bir yere astım. Çünkü çatı kapalı olduğundan sauna gibi sıcak, ben de bu sıcaklığı değerlendirmek istedim. Tüm tesisatı montajladıktan sonra birkaç gün önceki sıcaklarda Kocaeli/Kandıra bölgesinde termosifon suyunun 34 dereceye ulaştığını gördüm. Böylece banyoda duşun yanındaki sigortadan elektriği açmaya gerek olmadan rahatça duş alınabiliyor. Su sıcaklığı yeterli gelmezse sigortasından devreye alınabilir. Böylece zaten belli bir sıcaklıktaki suyu birkaç derece ısıtarak daha az enerji sarfiyatı yapılmış olacaktır. Aslında planım, iki adet güneş panelimin güneş altında soğurduğu ısıyı da arkasına montajlanacak bir saç ve o saca ince su boruları serilerek değerlendirmek, böylece monokristal panelin bir miktar serinlemesini sağlayıp verimi de artırmak mümkün olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,913
Kullanıcılar
450,201
Son üye
fredyss1

Yeni konular

Geri
Üst