Elektirik Arizasi

Şimdi anladım ki ben asabi biriyimm bu kadarda cins olunmazki.. ( kendimden bahsediyorum )

Bu topikte kendimi buldum

( beni maruz görün kafam iyi bu gün saçmalıyorsam afofla)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kumanda tesisatlarinda kumanda panasonda bilmediğim hiç görmediğim çalışma prensipini anlamadiğim bir çihaz üzerinde veya tesisatinda ariza aramak,
Çünkü elektirik ve elektironik üzerine sürekli teşisat elamanlari yenileniyor ve değişiyor. Bizim iş icabi her türlü teşisat elmanlarina yetişmemiz mümkün olmuyor.
Sizlerin sayesinde gerçekden bir çok konu hakkinda bilgi sahibi olmak benim için butuk bir nimet. Ustalarima ve hocalarimdan ALLAH razi olsun.
 
Birde en sevmediğim durum bir cihazı tamir için söküyorum tamir ediyorum cihazı zorla topluyorum sonar bir bakıyorum en önemli yerde olması gereken bir vidayı unutmuşum.

Artık bu noktadan sonar o cihazı nasıl bir sinir haliyle geri söküp o vidayı yerine bir daha çıkmayacasına çakmak ve toplamak geçmiyomu halimi siz düşünün.

Aşağıdaki resimlerdeki gibi ..


SNe-QIqcS2RqkITRCQu7YaP3ttK1HUnkE7HaWE3DX-B4JDzvWT.gif
TKE36LOLODvj4wK1sO9nQuSf6Mso1ycrPMtjJT6TPQIOvZ6efp.jpg
messy-desk-e1391890028670-1024x632.jpg
ustanin iyisi tamir ettigi bi cihazda makina da fazla malzeme arttirandir Serkan ustam.bos yere sinirleniyosun))
 
Kumanda panosu deyince aklıma geldi.

Bir otomasyon panosunda çalışıyorum. En sevmediğim şey bu panoların şemalarının bulunduğu dosyaların bazı kendini bilmez işgüzarlar tarafından artık ne amaçlı kullanmayı planlıyor ise pano içinden çalınmaları .

Yav arkadaş bu panoyu sen ben veya bir başkası kullanıyor. İleride bir arıza olduğunda çözümü için bu şemaya ihtiyaç var. Neden alıyorsun bu şemayı. ( bu durumla genelde şantiye işletme geçişlerinde rastlıyorum adam işletmede kalmak içinmi diyim bütün bilgi ve control bende olsun diyemi ne hikmetse bu bilgileri kaçırıyor )

Bir ikinci durum ise işim gereği starter panolarında işim oluyor. 300 - 500 kw starter panoları. Çok büyük değil ama koca kontaktörler var. Yüksek gerilimle uğraşıyorum. Ayrıca tek başıma çalışıyorum.

En sevmediğim kısım tam işe dalmışım müşteri yada biri sessizce yanıma gelip beni korkutması yada dikkatim o an tam vermişken kolay gelsin bile demesi yerden 2 metre havaya zıplamama neden oluyor.

Be mübarek arkadaş pano ile çalışan birine ( riskli bölgede çalışmak ) korkutacak şekilde sessiz yaklaşma uyarı verki adam seni farketsin.
 
@serkan_48 benide güldürdünya. ALLAH da seni güldürsün. Gerçekden o dediğiniz konu benim başım açok geliyor. Sizin kadar buyuk işlerle uğraşmasamda yinede dalgin oluyor.
Bu gibi durumlarda müzik açiyorum. Hem oynayıp hem pano mu topluyorum.
 
Su içinde ek yapmayi. Saatlerdir bir makinenin veya bir arizanin başinda süresi ve zamani belli olmayan bir ariza çeşidini aramayi, Birşey tadilat tamirat ederken başimda birisinin zirlamasini bide dalgin iken birisinin korkutmasini sevmedim sevmiyorumda :(
 
Bende de bazen bina girişlerinde ana branşman hattında iş yaparken korkuyorum. Eski binalarda TMŞ gibi koruma elemanları olmuyor. O anda birileri işime karışınca sinirleniyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,405
Mesajlar
917,330
Kullanıcılar
450,311
Son üye
AYHAN2016

Yeni konular

Geri
Üst